Celebrity News

Pele je imao samo 28 godina kada je preko noći osedeo: Porodična tragedija zauvek ga je obeležila (FOTO)

Brat Dragana Petrovića Peleta bio je tri godine stariji od glumca

Pele je imao samo 28 godina kada je preko noći osedeo: Porodična tragedija zauvek ga je obeležila (FOTO)

Boško Karanović

Brat Dragana Petrovića Peleta bio je sušta glumčeva suprotnost. Miran, povučen i staložen.

Razlikovali su se dosta i fizički, jedan je ličio na oca, drugi na majku, a jedan prema drugom gajili su neizmernu ljubav i poštovanje.

Pročitajte: Šporet i nekako, a pogledajte gde suše sudove! Ovo je kuhinja Bilje Jeftić i Ace Ilića (FOTO)

Budući da je bio tri godine stariji Zoran je Peletu bio veliki uzor. Pratio ga je u svemu osim u profesiji, to je birao sam i duboko je bio zagrižen za glumu koja mu je u neku ruku pomagala da prevaziđe bolne životne trenutke.

Smrt brata svakako je jedna od situacija koju glumac nikada neće zaboraviti.

I tada je igrao predstavu, zapravo trebalo je da izađe na scenu neposredno pre nego što su mu javili da je Zoran poginuo.

- Bila je to, sećam se, "Kolubarska bitka". Nije u to vreme bilo mobilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu Janketića, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu, a ja sam imao dve-tri scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene.

Ata Images

 

- Kaže mi naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. Imao sam tada 28 godina. I kada sam se vratio na Akademiju, vratio sam se kao sed čovek - ispričao je svojevremeno u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" Pele, koga bol nije napuštala ni u narednim godinama.

Pročitajte: Ovo je Olgina i Peletova ćerka! I ona je glumica, a evo kakav odnos ima sa ocem (FOTO)

Nakon što je brat Dragana Petrovića Peleta zauvek napustio ovaj svet, preminuo je i glumčev otac, a 2013. godine i majka. 

Boško Karanović

 

- Dok je tata bolovao sve vreme sam radio, išao sam na fakultet i igrao predstave, ali sam ih redovno obilazio. Kada se mama razbolela, mesec dana je ležala u bolnici "Sveti Sava", gde sam odlazio svaki dan.

- Na dan sahrane igrao sam komediju. Malo je teško da se čovek "prebaci", ali to je život - ispričao je ranije.

Komentari (0)

Loading