Celebrity News

Smrtni slučaj u porodici ju je zauvek obeležio: Ovo su otac i majka Teye Dore, popularniji su od nje (FOTO)

Roditelji Teye Dore takođe su umetnici

Smrtni slučaj u porodici ju je zauvek obeležio: Ovo su otac i majka Teye Dore, popularniji su od nje (FOTO)

Ata Images/Mateja Milosavljevic

Kada se osvrnemo na ponašanje, vaspitanje, milu prirodu i talenat predstavnice Srbije na Evrosongu za ovu godinu, može se konstatovati da prelepa crnka potiče iz zdrave, napredne, a nadasve umetničke porodice.

Sve navedeno donedavno su bile samo spekulacije i sumnje, ipak kada se doznalo ko su roditelji Teye Dore svima je sve postalo kristalno jasno.

Pročitajte: Javni sukob Anastasije i Veljka - On razočaran ne može da dođe sebi zbog onoga što se dogodilo

Na prvom mestu zašto je Teodora Pavlovska tako tiha i svoj naporan rad ne ističe, već ga prepušta sudbini i glasu publike koja je svojevremeno umela da prepozna neosporni talenat i neku vrstu tuge u njenom glasu i njenu numeru Džanum nagradi sa čak 75 miliona pregleda na Jutjubu i čak četvrtim mestom po slušanosti u svetu.

Boško Karanović

 

Na osnovu zanimanja i toga kako žive i kako su živeli roditelji Teye Dore stekla se najbolja slika i o tome kakva je mlada kantautorka kao ličnost, pa i zašto su mračne balade u kojima se prepliću pesimizam i optimizam osnova svih njenih novijih pesama.

Po tvrdnjama dugogodišnjeg prijatelja porodice, velika tuga uvukla se u srce pevačice kada je pre tri godine ostala bez oca Dragana Pavlovskog Gandre.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Poput svake druge ćerke i Teya je bila izuzetno vezana za svog zaštitnika i voljenog muškarca koji joj je u amanet ostavio smisao za umetnost i lepotu. Naime, Gandra je bio slikar i grafički dizajner. 

Sa porodicom je živeo u Boru gde je ostavio neizbrisiv trag.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Upravo on zaslužan je za logotipe Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole u Boru, a gotovo da ne postoji osoba koja ne pamti njegove sjajne izložbe karikatura i ilustracija.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Bolne i izazovne momente Teya je prenela u pesme i svoj muzički izražaj koji publika naprosto obožava, zbog čega će nas ona ove godine predstavljati na Evrosongu u Malmeu.

Pročitajte: Marija Šerifović nije mogla da ćuti - Kolege iz žirija, imam da vam kažem samo jedno

Uz nju, kao i uvek, stajaće ponosno majka Jasna, novinarka Večernjih novosti, koju Borani vole zbog brojnih tekstova i etnoloških knjiga, među kojima su i one o vlaškoj magiji čijim je pisanjem i izdavanjem pre skoro tri decenije doprinela uverenju da Vlasi imaju svoj kulturni identitet i da zaslužuju da u Srbiji ostvare status nacionalne manjine.

Printscreen Pink

 

Zaključak je da je Teya Dora imala pogodno tle da sazri u divnu ženu, što ona i jeste. Jedno vreme se čak školovala i u inostranstvu, a sada će ponovo pred svetom pokazati najbolje od sebe.

instagram screenshot/dragan pavlovski gandra

 

Komentari (0)

Loading