Celebrity News

Rekao mi je da sam suviše lepa da bih glumila alkoholičarku: Sloboda Mićalović zavapila - Gde su feministkinje da me odbrane?

Sloboda Mićalović o feminizmu

Rekao mi je da sam suviše lepa da bih glumila alkoholičarku: Sloboda Mićalović zavapila - Gde su feministkinje da me odbrane?

Boško Karanović

Sloboda Mićalović je o feminizmu govorila iskreno, a njene reči naišle su na veliki odjek u javnosti. Naime, ona je istakla da nije feministkinja, ali da živi feministički život.

Pročitajte: Danas ima stan i vikendicu, a evo gde je Sloboda živela po dolasku u Beograd: Jedna soba i dve police u frižideru

- Upoznala sam zdrave feministkinje, sa zdravim pogledom na to. Prvi put sam sad to videla, nisu bile ljute i optuživački nastrojene kao kod nas, naprotiv.

Kakva si ti to feministkinja kada odmah skačeš na ženu da je ubiješ ako kaže nešto što ti nije po volji, to se malo kosi sa feminizmom - rekla je Sloboda i naglasila da se podrazumeva da žene niko ne sme da maltretira.

- Mislim da je to stvar vremena i mode, a ne stvar potrebe jer igrala sam u "Korenima" ženu koja je i te kako maltretirana, i psihički i fizički. I ako se smatra da ja treba da budem feministkinja i da kažem ne sme to nikad niko više da uradi, evo ja ću to sad reći.

Marija Mladjen/ATAImages

 

 

- Naravno, to bi trebalo da se podrazumeva, da niko nikog ne sme da udari i da maltretira fizički i psihički - rekla je glumica i dodala da ima zdrav odnos prema feminizmu.

- Ja volim muškarce, ja želim da imam širinu, i za njih i njihove potrebe, i ne želim da napadam drugu ženu. Iako možda nekada ne umem da se izrazim, pa onda to zazvuči kao nešto za šta brže-bolje možemo da se uhvatimo i da me razapnemo - rekla je u emisiji "Balkanskom ulicom", a onda ispričala jednu zanimlljivu situaciju.

- Bilo je uloga, evo sad sam se setila da mi je jedan naš vrhunski reditelj rekao da sam sve odlično uradila na tom probnom snimanju, ali da sam mu suviše lepa da bih igrala, recimo, ženu koja je alkoholičar.

Na primer, ja ne mogu da se složim s tim jer, da je bio argument "Ti možeš da odigraš" ili "Ti ne možeš da odigraš", to je argument, a ovo... I šta ćemo sad, gde su feministkinje da me brane? Gde ste da me odbranite? Upomoć!

Ata Images

 

 

- Tu je tragedija, da ti vidiš jednu ženu koja se ne snalazi, koja ima sve predispozicije da bude srećna, a tu je drama, tu je ono gde je zapela.

Rekao mi je da sam suviše lepa da bih glumila alkoholičarku.

Sloboda Mićalović zavapila: "Gde su feministkinje da me odbrane?"

Komentari (0)

Loading