Celebrity News

Jedino je ona od šestoro unuka bila kraj Batine samrtne postelje! Upoznajte Dinu Živojinović (FOTO)

Unuka Bate Živojinovića već nekoliko godina živi u Srbiji

Jedino je ona od šestoro unuka bila kraj Batine samrtne postelje! Upoznajte Dinu Živojinović (FOTO)

Mirko Tabašević

Unuka Bate Živojinovića privukla je veliku pažnju domaćih medija kada je donela odluku da se iz sveta vrati u Srbiju i tu nastavi život.

Dina Živojinović ćerka je Miljka Živojinovića, Batinog sina, inače jedno od čak šestoro unučića koliko su glumac i njegova supruga za života dobili.

Pročitajte: "PORODIČNI ALBUM OSTAO JE PRAZAN, KO ĆE NAM TO VRATITI?" Sin Bate Živojinovića tuguje za ocem, jednu stvar ne može da prežali (FOTO)

Sin i ćerka Jelena obradovali su ih velikom porodicom, ipak čini se da su se potomci, trbuhom za kruhom, razbežali po svetu, te je tako jedino lepa Dina ostala uz dekino uzglavlje kada mu je došao kraj.

Danas, upavo ona sa ocem prisustvovala je prebacivanju Batinih posmrtnih ostataka iz Aleje velikana u Koraćicu, mesto u kome je odrastao, a gde je nakon njegove smrti sahranjena njegova supruga.

screenshot video republika

 

Prethodno je obavljen parastos u Crkvi Svete Trojice, što je zabeležila ekipa portala Republika.

Unuka Bate Živojinovića ponosno je kraj oca ispoštovala čitavu proceduru, na taj način ispunila je dedinu poslednju želju da počiva kraj supruge Julijane.

Inače, Dina je pre izvesnog vremena osnovala Fondaciju pod Batinim imenom koja ima zadatak da očuva njegov rad, ali i pomogne mladima.

screenshot video republika

 

 

- Inicijativa za osnivanje Fondacije je došla sa moje strane, pre sedam godina, kada sam se preselila nazad u Srbiju, međutim odlučili smo da sačekamo pravi trenutak da pokrenemo svoje ideje u delo.

- Ove godine se navršava 90. godina od Batinog rođenja, te smo odlučili da iskoristimo ovaj jubilarni broj koji će obeležiti novo poglavlje - kazala je svojevremeno za K1.

 

 

- Fondacija će imati dve delatnosti: baviće se očuvanjem Batinog lika i dela, a pružaće i podršku mladim generacijama, koje nemaju uvek sredstava da razvijaju svoj talenat u ovoj grani umetnosti.

- Planirane su razne radionice iz svih oblasti umetnosti vezanih za film, osnivanje Batinog muzeja, kao i dodele stipendija i projekti u kojima će se birati učesnici na osnovu konkursa - objasnila je.

Malo je reći da je Dina izrasla u divnu mladu ženu, požrtvovanu, lepo vaspitanu, nadahnutu likom i delom svog deke koga kao mala nije doživljavala kao velikog glumca.

Pročitajte: Iznenadićete se koliko je porastao! Unuk Bate Živojinovića je PRAVI DASA, a evo čime se bavi (FOTO)

Naprotiv, roditelji su joj govorili da deda ide na posao kao što mama, koja je stomatolog, odlazi svakoga dana u ordinaciju.

 

 

Tek kada je odrasla shvatila je njegov značaj, zbog čega je tu, da ispoštuje njegove želje i ne dozvoli da se njegov rad i njegov talenat ikada zaborave. Interesantno je da Instagram objave piše na ćirilici.

Komentari (0)

Loading