Celebrity News

Vedrana Rudan potvrdila najcrnje vesti: Ne žalite me, blizina smrti je poseban doživljaj

Vedrana Rudan ima rak

Vedrana Rudan potvrdila najcrnje vesti: Ne žalite me, blizina smrti je poseban doživljaj

Antonio Ahel/ATA Images

Vest da Vedrana Rudan ima rak preko noći je obišla region i rastužila brojne fanove hrvatske spisateljice.

Mateja Stanisavljevic/ATA Images

 

Poznata po britkom jeziku, ali i surovoj iskrenosti koju svima saspe u lice, Vedrana Rudan je bez zadrške podelila i loše vesti s kojima se sama suočila.

Pročitajte: Vedrana Rudan nikoga ne štedi! Oplela po rođenoj snaji, a evo kako joj sin izgleda i čime se bavi (FOTO)

Da boluje od teške bolesti, saopštila je na svom blogu, u tekstu pod nazivom Rak i ja”.

- Drage moje, dragi moji! Hiljadu puta sam zamišljala trenutak, pisci imaju bujnu maštu, kako će to izgledati kad ti priđe lekar, bez osmeha u očima i kaže… Hoću li pasti u nesvest? Izbezumiti se? Krenuti plakati? Pitati zašto ja? - reči su kojima je Vedrana započela svoju ispovest, pa navela:

- U sedamdeset i petoj sam, mnogi moji vršnjaci nemaju rak, zdravi su, u punoj formi, a ja, a ja… Čak ne verujem da treba misliti dobro pa će sve biti dobro, ne zamaram se time.

Kako je istakla, u ovoj teškoj situaciji srećnom je čini saznanje da njen suprug i ona imaju mnogo pravih prijatelja, fenomenalnih ljudi.

- Moja prijateljica iz detinjstva mi je obećala da će mi organizovati pogreb, moj će pepeo, iako je to zakonom zabranjeno, baciti u more na nama najdražoj plaži u Mošćeničkoj Dragi – napisala je u svom prepoznatljivom sarkastičnom stilu.

Budući da Vedrana Rudan ima rak, ubuduće neće pisati blog kako bi se posvetila lečenju. Ipak, u nevolji koja ju je zadesila našla je temu za novu knjigu.

Zorana Mandic/ATA Images

 

- Kad autor knjige piše o fazama svoga umiranja, to se čita kao ludo. Doduše, te knjige imaju smisla kad autor ili autorica umru, sve drugo nije napeto. Nažalost, ne mogu vam reći hoću li umreti, sigurna sam da šanse postoje.

- Jasno je meni odavno da smo svi smrtni pa se ne opterećujem smrću, ni „borbom”, ni verom u hepiend. Ja ne znam je li danas i ovde hepiend život ili smrt, pa mi moja priča lakše pada.

Pročitajte: Svako drugi bi ovo krio! Vedrana Rudan otvorila vrata svog doma - Da li je moguće da živi u ovoj RUŠEVINI? (FOTO)

Na kraju obraćanja u svom blogu, Vedrana Rudan je zahvalila svim medicinskim radnicima koji joj pomažu na putu izlečenja i na kraju poručila javnosti:

- Ne žalite me. Smrt ili blizina smrti je poseban doživljaj. Opušta. Govori ti što je bitno i poručuje da je život lep. I jeste lep i kad ti smrt zakuca na vrata.

Komentari (0)

Loading