Lifestyle

Svako drugi bi ovo krio! Vedrana Rudan otvorila vrata svog doma: Da li je moguće da živi u ovoj RUŠEVINI? (FOTO)

Dom Vedrane Rudan veoma je specifičan

Svako drugi bi ovo krio! Vedrana Rudan otvorila vrata svog doma: Da li je moguće da živi u ovoj RUŠEVINI? (FOTO)

Rino Gropuzzo

Iznenadićete se kad vidite kako izgleda dom Vedrane Rudan.

Vedrana Rudan, književnica britkog jezika naširoko je poznata po tome da otvoreno priča na svaku temu. Ne libi se da kaže ono što misli i oseća, njene reči su poučne, mudre i razborite, međutim, ona retko kada priča o svom privatnom životu, pa se o istom ne zna mnogo detalja.

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Poznato je da je rođena u Opatiji, završila je Pedagošku akademiju u Rijeci - kako sama navodi „srpski ili hrvatski“ i nemački jezik, a pre nego što je postala poznata, u životu je radila razne poslove. Bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju i tako dalje, a danas živi na brdovitom delu Rijeke gde joj je obezbeđen neophodan mir.

 

youtube printscreen/tv lica

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Kako izgleda dom Vedrane Rudan saznali smo zahvaljujući jednoj emisiji javnog servisa, čiju ekipu je sa osmehom ugostila otkrivajući i neke veoma interesantne detalje.

Pročitajte: Šta se smeškaš? Vesna Radusinović BRUTALNO odbrusila Jovani Joksimović, OVO NIKO NIJE SMEO DA JOJ KAŽE (FOTO)

- Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije – istakla je Vedrana u emisiji “TV lica kao sav normalan svet” otvarajući vrata svog čarobnog kutka.

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Dom Vedrane Rudan u kojem danas uživa, ipak, nije joj se dopao na prvi pogled, baš naprotiv.

Pročitajte: Tragične vesti! Vedrana Rudan IZGUBILA VID - Ne vidim ništa, uzrok je zaprepašćujuć

- Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto i dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo kao i svi koji imaju kuću, ali kada majstor dođe na vrata moj muž ode u kafić - istakla je književnica. 

 

youtube printscreen/tv lica

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Sve oko doma sama je osmislilia, organizovala prostorije, okačila slike, uredila stepenište i baštu i ne krije da je to čak i za nju, ženu izuzetne snage i izdržljivosti bilo vrlo zahtevno.

youtube printscreen/tv lica

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

- Pre jedno dve godine ulazim ja u jedan ovdašnji lokal i kako me uvek neki dobri ljudi zovu da sednem s njima i popijem kafu tako se desilo i tog puta. "Gospođo dođite sa mnom popiti kafu" kaže mi jedan čovek kojeg prvi put vidim i ja ga pristojno odbijem, kad eto ga za njim drugi, takođe meni u tom momentu nepoznat, viče: "Ostavi je na miru to je najgora žena na svetu".

- "Čekajte malo prvi put me u životu vidite kako se usuđujete lupetati - kažem ja njemu, a on će meni na to: "Ja sam vam ženo kuću izgradio". "E pa onda se kvalifikovani tako da govorite" odgovorim mu ja. Krvi sam mu se napila - prisetila se kroz smeh književnica.

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Sa puno ljubavi dom Vedrane Rudan je opremljen i oplemenjen mnoštvom interesantnih detalja i uramljenih fotografijaju, a posebnu pažnju posvetila je uređenju okućnice u kojoj uživa posebno u letnjem periodu.

 

youtube printscreen/tv lica

 

 

Sa mesta gde je kuća smeštena vidi se gotovo cela Opatija pa i mesto gde je Vedrana rođena. 

- Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nema mora, uvek mislim da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće - zaključila je ona.

 

 

Komentari (0)

Loading