Celebrity News

Vreme je za detoks! Evo kako nakon uskršnjeg hedonizma brzo da izgubite kilograme

Detoks nakon Uskrsa za sve uzraste

Vreme je za detoks! Evo kako nakon uskršnjeg hedonizma brzo da izgubite kilograme

Photo by Jason Briscoe on Unsplash

Koliko puta ste tokom proteklih praznika, a za prazničnom trpezom nakon obroka, čuli od svojih bližnih: "Sledi mi detoks nakon Uskrsa". 

Sigurno je svako bar jednom pomislio na to kako je preterao sa unosom nezdravih namirnica, velikom količnom mesa, šećera i ugljenih hidrata, istovremeno niko od nas nije preskočio ono popularno pravdanje obećanjem da će ishranu promeniti čim praznici prođu.

Pročitajte: Da, i to se može! Leontina Vukomanović je za pola godine skinula 20 kilograma, a evo i kako

S obzirom na činjenicu da je još danas praznik, treći dan Uskrsa, od sutra svima koji su ozbiljno izgovarali gore navedene reči sledi dijeta.

Ako i vi spadate u grupu koja će praktikovati detoks nakon Uskrsa, potrebno je da se pridržavate sledećih smernica.

Za početak neophodno je da iz ishrane u potpunosti izbacite grickalice, beli hleb i šećere, što uključuje sokove, čokoladice, torte, kolače, bombone, ali i sve one namirnice koje u sebi sadrže više nego što je potrebno ugljenih hidrata i šećera.

Photo by Polina Tankilevitc

 

Meso izbegavajte par dana, ako baš ne možete bez njega, okrenite se pilećem ili ćurećem fileu ili, pak, junećem mlevenom mesu.

Sve to kombinujte sa puno povrća. Neka vam na tanjiru bude tek trećina mesa, ostalo nek bude kuvano povrće i salata.

Nastojte da kuvate i meso i povrće, ako baš morate da pržite, činite to na masti ili maslinovom ulju, suncokretovo izbegavajte.

Pijte do dve litre tečnosti, vode, čaja ili, pak, limunade, a sve pobrojano pomoći će bržem varenju, oslobađanju od toksina, a ako uvedete još i trening, svom telu načinićete veliku uslugu.

Photo by Laårk Boshoff on Unsplash

 

Detoks nakon Uskrsa ne bi bio to da uz njega ne ide neki napitak koji će pomoći da se creva što pre isprazne, a nakupljena voda izbaci i telo oslobodi viška.

Takav jedan napitak je sok od celera koji ima višestruko dejstvo i zdravo ga je konzumirati ujutru na prazan stomak.

Operite jedan struk celera, isecite ga na pravougaonike, stavite u blender, dodajte vodu i izmiksajte. Možete ga procediti i samo vodeni sadržaj popiti, ali najbolje bi bilo kada biste sve zajedno popili.

Pročitajte: Jelena Đoković se pridržava jednostavnog pravila od 50 dinara koje tera doktora iz kuće (FOTO)

Celeru je poželjno dodati malo spanaća, limuna ili đumbira. Ukus će biti lepši, a načinićete detoks koji ne samo da će pomoći vašem organizmu da se u kratkom roku oslobodi toksina, samim tim i viška, već će ga ojaćati.

Photo by Aneta Voborilova on Unsplash

 

Dva do tri kilograma za nedelju dana moguće je skinuti ako se pridržavate striktno. Probajte, pa nam pišite utiske.

Komentari (0)

Loading