Celebrity News

Jelena Đoković se pridržava jednostavnog pravila od 50 dinara koje tera doktora iz kuće (FOTO)

Zdravlje Jelene Đoković odlično je ali iz jednog značajnog razloga

Jelena Đoković se pridržava jednostavnog pravila od 50 dinara koje tera doktora iz kuće (FOTO)

Instagram/jelenadjokovicofficial

Zdravlje Jelene Đoković na prvom je mestu direktorke Fondacije "Novak Đoković". 

Obzirno prema svom organizmu ophode se i ostali članove njene četvoročlane porodice, a najpre Novak, koji je svoje tenisersko umeće zasnovao upravo na pravilnoj ishrani.

Pročitajte: Savršeno prolećno izdanje Jelene Đoković - Farmerke ne stoje nikome dobro kao njoj (FOTO)

Jelovnik porodice Đoković vrlo je rigorozan, a po parametrima današnje prosečne zarade u Srbiji i jako skup. Odskoro su i deca Tara i Stefan počeli identično da se hrane.

 

 

Na trpezi domaćice Jelene uglavnom su biljni proizvodi koji zamenjuju namirnice životinjskog porekla.

Jelena i Novak davno su odlučili da meso ne jedu, da neke obroke koji su samo ukusni zamene manje ukusnim, ali nutritivno i te kako po organizam značajnim.

Kada je pre više godina o tome prvi put u medijima bilo priče, svi su mislili da to nije dobar put, da slavni teniser mora da se pridržava obroka na kojima je odrastao, posebno mesu jer to muškarcu čuva snagu, a ako se prisetimo, budući da je to bio period kada je krenuo da gubi, mnogi su Jelenu optuživali što u kuhinji nema ništa konkretno.

 

 

Ispostavilo se da je Novak mečeve gubio zbog bola u kolenu ili pak ruci, što je morao da operiše, a on je intervenciju izbegavao iz mnogo razloga.

Naposletku se na taj korak odlučio, oporavio se i popeo na prvo mesto na ATP listi uprkos zdravoj i regulisanoj ishrani koju nije menjao.

Istoga trena pojavili su se nutricionisti koji objašnjavaju kako je telo zbog mesa tromije i kako sve te zamenske namirnice doprinose boljem zdravlju, a oni koji su do tada držali do svoje linije malo-pomalo okrenuli su se tome i dodatno dokazali da su Novak i Jelena u pravu.

 

 

Dosta je toga što može zameniti namirnice životinjskog porekla, istovremeno je obrok savršeno ukusan, istini za volju svi ti proizvodi dosta su skupi i može ih priuštiti samo onaj sa dubljim džepom.

Ima tu i kuvanog jela bez zaprške, boranije, graška, pasulja, koji mogu olakšati proces, ipak, po svemu sudeći, najvažnije je shvatiti da su najukusnije stvari zapravo najnezdravije.

Pročitajte: Kad beba dođe neočekivano! Jelena Đoković o trudnoći - On nije znao (FOTO)

Jedno vreme, a kroz svoj Instagram, Jelena je često govorila na tu temu, a onda je samo prestala i počela  svojim delima da pokazuje šta je važno, zbog čega i kako se to na nas manifestuje.

Jedna jabuka dnevno pola je zdravlja, definitivno je njena parola, što se vidi iz priloženog.

 

 

Novakova izabranica podelila je sa pratiocima fotografiju na kojoj jede jabuku. Beli zubi došli su do izražaja, kao i blistav osmeh koji govori da je u odličnoj formi.

Svakako, svaki čovek bira kako će voditi svoj život i hoće li se prepustiti porocima ili, bolje rečeno, radostima u vidu hrane, pića, ili će pak povesti računa i brinuti na taj način o svom zdravlju.

Komentari (0)

Loading