Celebrity News

Jedan pogled na dom Mire Banjac govori kakva je domaćica, ali i kakav je njen sin majstor: Kuhinju je on napravio

Dom Mire Banjac otmena je nekretnina u Novom Sadu

Jedan pogled na dom Mire Banjac govori kakva je domaćica, ali i kakav je njen sin majstor: Kuhinju je on napravio

Boško Karanović

Dom Mire Banjac ponovo je u Novom Sadu.

Glumica, koja u novembru puni 95 godina, često je menjala prebivalište, ali odlukom sina Brane vratila se u Vojvodinu, gde je odrasla.

Pročitajte: IZNENADIĆETE SE - Da li znate kako glasi PRAVO IME Mire Banjac?

Kao i sve prethodne nekretnine, legenda domaćeg glumišta i ovu je opremila sa puno stila a sve zahvaljujući njenom nasledniku, koji vrlo spretno ume da popravi delove nameštaja, da ih zakrpi ali isto tako da kreira i napravi.

Dom Mire Banjac krasi prelepa crvena kuhinja, Braninih ruku delo, a ona tvrdi da joj je to omiljena prostorija u stanu.

printscreen/you tube tv lica kao sav normalan svet

 

 - Brana je podrum zgrade adaptirao u svojevrsnu radionicu iz koje su proizašli jedinstveni, praktični komadi. U stanju je da po ceo dan oblikuje i lepi drvo.

- Policu u kombinaciji drveta i stakla za moju biblioteku napravio je za jedan dan, a posebno volim moju crvenu kuhinju - poručila je svojevremeno Mira gostujući u emisiji Tanje Peternjek „TV lica, kao sav normalan svet”.

printscreen/you tube tv lica kao sav normalan svet

 

Tada je otkrila i da se u njenoj kući zna red, te da joj je vreme ručka posebno važno.

- U našoj kući obedovanje je ritual. Svakog dana ručamo u isto vreme i uvek postavljam beli stolnjak i kompletan pribor za ručavanje, bez obzira na to da li smo sami ili nam neko dolazi.

- Valjda kao svaka Sosa volim da kuvam. Brana ide u lov, pa često pripremam divljač koju tog trenutka imamo u frižideru, uz dodatak svežeg povrća. Već sam se toliko izveštila da imam i svoje specijalitete, kao što su supa od divlje patke ili pašteta od fazana - izjavila je dramska umetnica koja je oko trpezarijskog stola poređala vrlo retke primere umetničkih slika.

printscreen/you tube tv lica kao sav normalan svet

 

Čitav dom zapravo riznica je skupocenih stilskih komada, ali i uspomena koje sećaju na period druženja sa velikanima kao što su Zoran Radmilović ili Mika Antić.

Uprkos činjenici da je zagazila u desetu deceniju života, Mira drži do higijene u svom stanu kao da joj je 20.

Pročitajte: Provela je nekoliko meseci u bolnici, svi su se molili za nju - Pogledajte kako sada izgleda Mira Banjac (FOTO)

Ljubav prema glumi takođe nikako da izbledi. Dosta radi, dosta snima, a tvrdi da sve postiže jer ustaje jako rano.

printscreen/you tube tv lica kao sav normalan svet

 

 

‒ Ranoranilac sam otkad pamtim. Nekako lakše rasporedim sebe u vremenu kad ustanem ranije. Ako okasnim, onda krenem da razmišljam šta me sve čeka od obaveza, pa vagam šta prvo da uradim. Treba rano ustati. Čovek je smireniji ujutru, a ima i dovoljno vremena da sve isplanira - zaključila je.

Komentari (0)

Loading