Celebrity News

Kraljevsko pravilo koje princ Vilijam i Kejt Midlton krše

Kraljevsko pravilo koje princ Vilijam i Kejt Midlton krše

Britanska kraljevska porodica trebalo bi da sledi određena pravila koja postoje već dug niz godina.

Iako ona vrede za baš sve članove, čini se kako se princu Vilijamu i njegovoj supruzi Kejt Midlton ipak nekad progleda kroz prste. Evo koje su nepisano pravilo već nekoliko puta prekršili.

Kraljevski protokol britanske krune i te kako je dobro poznat svim njenim članovima. On je već vekovima takav, uz povremene promene i prilagođavanje vremenu u kojem se nalaze, ali se čini da ga ipak ne slede svi dosledno.

Nepisano pravilo kraljevske porodice glasi da viši članovi porodice i budući naslednici krune ne smeju tehnički da putuju zajedno. Šta to znači?

Ukratko, princ Vilijam bi trebalo na svoja putovanja da odlazi jednim avionom, dok bi u drugom leteo ostatak njegove porodice, supruga Kejt Midlton, malena princeza Šarlot i princ Džordž.

A post shared by @the_cambridgefamily_ on Aug 18, 2017 at 10:06pm PDT

Budući da je upravo Vilijam, nakon svog oca, princa Čarlsa, drugi u redu za nasledstvo i titulu kralja, maleni Džordž treći po redu, a princeza Šarlot četvrta, vrlo je riskantno i neodgovorno zajedničko putovanje jer bi u slučaju moguće nesreće poginuli svi direktni naslednici britanske krune.

Ipak, pre samo mesec dana svedočili smo zajedničkoj poseti cele četvoročlane porodice Nemačkoj i Poljskoj.

Vojvotkinja Kejt, princ Vilijam i oboje njihove dece putovali su tada nekoliko dana istim kraljevskim avionom. Osim toga, supružnici su zajedno putovali i kada je malenom Džordžu bilo tek devet meseci u daleku Australiju.

Portparol kraljevske porodice za engleske je medije još 2014. godine rekao kako je tu proceduru odobrila kraljica Elizabeta II.

- Iako nema službenih pravila o toj situaciji, a kraljevski naslednici putovali su zajedno već nekoliko puta u prošlosti, to je ipak nešto u čemu poslednju reč ima kraljica - objasnio je tada.