Celebrity News

Nataša Miljković: "Rastajem se od Maje na određeno vreme"

Nataša Miljković: "Rastajem se od Maje na određeno vreme"

Poznata voditeljka Nataša Miljković od nedavno se pridružila kolegama na N1 televiziji i oprostila se od najbolje prijateljice Maje Nikolić tokom narednih meseci

 

O karijeri i višegodišnjem iskustvu jedne od najpopularnijih TV novinarki i voditeljki Nataše Miljković (43) nije potrebno mnogo govoriti, ali donekle upada u oči zanimljiva činjenica: sve i da nikada niste čuli za nju do pre nekoliko godina, mogli ste je videti na više TV stanica.

Od nekadašnje BK, preko Javnog servisa, gde se najduže zadržala, gledali ste je i na Prvoj televiziji, da bi prošle jeseni prešla na Novu S gde je vodila emisiju „Među nama“, a od nedavno možete je gledati na N1.

Ako pitate Natašu, nema ničeg lošeg u promenama, naročito ako su se razlozi za njih, kao što će priznati, uvek pokazivali pametnim.

Prošlo je više od šest meseci otkako vodite jednu od najgledanijih emisija na „Novoj S“. Da li je prelazak na tu televiziju bila dobra ideja?

- To je bio jedan od najboljih poteza u mom životu, apsolutno sam sigurna u to. Naši izbori su rizični, ali nas određuju, kao i naše živote. Prelazak u „United Media“ doneo mi je sve za čime sam čeznula u profesionalnom smislu.

PROČITAJE I: Nataša Miljković napravila pakleni plan sa sinom, ovoga više ne mora da se boji

Međutim, od nedavno vas je sačekao svojevrsni novi početak, zar ne?

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast da kolegama iz “kuće” pritrčim u pomoć dok im se dešavaju neke lepe stvari. Naime, „Novi dan“ na N1 ima „bebi-bum“ fazu, pa dok se te „super N1 bebe“ ne rode i ne stasaju, pomažem kolegama u jednom od njihovih najgledanijih programa. 

Hoće li vam tokom tog perioda nedostajati emisija koju vodite s koleginicom Majom Nikolić?

- Moram priznati da mi je žao što narednih meseci neću biti deo te emisije. Uživam u svakom njenom delu iako se bolje osećam dok vodim informativne razgovore.

PREPORUČUJEMO I: Maja Nikolić i Nataša Miljković: Naše kumstvo je neraskidivo

Nataša Miljković: Više volim kada se ne slažem sa Majom

Mislite li da su zvezde iz domena kulture i zabave često iskrenije pred kamerama od političara ili to ne mora nužno biti tako?

- Sve zavisi od čoveka, mada su često i jedni i drugi dobri glumci.

Šta bi u konceptu emisije „Među nama“ suštinski bilo drugačije da ste je realizovali na Javnom servisu ili na TV Prva, gde ste ranije radili?

- Ko ne vidi razliku, ne treba da objašnjavam.

Da li je za uspeh vaše emisije presudno to što s koleginicom Majom Nikolić delite istu viziju ili je čak „zdravije“ da se oko nekih stvari ne slažete?

- I jedno i drugo. Najčešće slično mislimo, mada ja više volim kad se razmimoilazimo. To je produktivnije i bolje za emisiju. Ne svađamo se nikad.

Jednom ste rekli da su domaću medijsku scenu „okupirali raznorazni“ i da neće otići dok je potpuno ne unište. Na koga ste najviše ljuti zbog toga kako naši mediji danas izgledaju?

- Na urednike i direktore. Za male plate ponudili su popularnost raznima. I sad, dok ovi rade za “poznatost”, talentovani nemaju nikakvu šansu da dostojanstveno rade. Naš posao sveli su na to da može da ga radi ko god hoće, a ako pogledate strane TV kuće, videćete koliko je dug put do televizijskog studija.

Nataša Miljković: Ne nosim svoju poznatost kao šešir na glavi 

Nalazite se na kratkoj listi najpopularnijih TV lica u zemlji, i ono što je s tom listom posebno zanimljivo jeste da je sastavljena od svih onih koji su karijeru započeli još pre dvadeset godina ili više. Kako je moguće da nove generacije nisu iznedrile nikoga ko bi u vašem poslu mogao da ima taj status?

- To je i moja krivica. Postojao je jedan Tijanić koji je šansu davao samo mladima. Organizovao nam je predavanja najvećih TV magova, a onda on pomno pratio naš rad. Ja sam pomogla nekolicini novinara da uhvate zalet, da nauče posao, ali volela bih da sam više učinila. Ovaj ritam je takav da, dok napravim emisiju, nemam mnogo vremena da radim s mlađima, ali obećavam da ću to vreme naći, jer na televizijama niko to ne radi.

PREPORUČUJEMO I: Nataša Miljković: Žarko i ja smo kao Džordž i Amal Kluni

Kada je u pitanju vaša sopstvena popularnost, kako je doživljavate nakon toliko godina rada? Osećate li da vam je donela više dobrog nego što vam je na drugim poljima otežala?

- Ne doživljavam je, to je moj posao i to je to.  Nije mi ništa otežala. Ja sam ja, poznata, nepoznata. Ne nosim svoju poznatost kao šešir na glavi niti kao ogrtač. Živim normalno i ponašam se kao moj najbolji komšija u zgradi.

U kojoj meri je slava u Srbiji iluzoran pojam? Primećujete li da se poznatim naziva svako ko pređe određen broj pratilaca na „instagramu“?

- To je “poznatost”, “popularnost”, a slava pripada malobrojnima i njih nema na „instagramu“.

Osećate li da su žrtve mnogih savremenih trendova, pa i tog, više žene nego muškarci?

- Sada, u vreme korone, svi smo isti: i bogati i siromašni, i žene i muškarci. Došao je taj mali patogen da nam svima održi jednu važnu lekciju o životu.

Jedna vaša koleginica otkrila je da u našim medijima vlada seksizam, da li ste to i sami primetili?

- Ne znam na šta tačno mislite, ali primetila sam. Voditeljske parove čine gole žene i obučeni muškarci. Niti je to naš izum, niti je od juče.

Odgajanje deteta u društvu speklakla

Da li je u društvu spektakla i senzacije teško podizati dete? U kojoj meri kontrolišete sadržaj kome je na televiziji i internetu izložen vaš sin?

- Gledamo filmove i serije zajedno. Trenutno uživamo uz “Slatke muke”, “Žigosane u reketu” i “Modernu porodicu“. Smejemo se i ne gubimo vreme na gluposti.

Koju vrednost pokušavate da mu usadite? Postoji li vrlina koja će mu sutra trebati, a da je u vreme vašeg stasavanja smatrana manom?

- Videćemo. Mislim da te vrline koje danas proglašavaju manama nikada neće prestati da budu to što jesu. Sada su samo na pauzi. Iskrenost, dobrota, posvećenost, jednostavnost.

PROČITAJTE I: Srđan Timarov: Jedina veza za ceo život je veza sa nekim s kim imaš dete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Miljkovic (@natashamiljkovic) on Sep 3, 2019 at 8:56am PDT

Ljubav se ne meri

Poznato je da ste u odličnim odnosima s Lazarovim ocem Srđanom. Kome se od vas dvoje sin češće obraća u nadi da će dobiti ono što želi?

- Oboma. Oboje nas ima, našu ljubav i posvećenost. I oboje nas poštuje i voli. Nema tu merenja.

Koliko je koronavirus uspeo da vam uzdrma svakodnevicu, da li ste paničar, makar kao majka, i kako se borite sa strahom?

- Pazimo se i gledamo da ne paničimo. Pametniji smo od virusa. Mi, za razliku od tog nevidljivca, imamo i um i dušu.

PROČITAJTE I: Kada se bivši spoje: Nataša Miljković našla se između „dve vatre“

Komentari (0)

Loading