Celebrity News

Slaven Došlo dao svečano obećanje: Evo šta više nikada neće uraditi!

Slaven Došlo dao svečano obećanje: Evo šta više nikada neće uraditi!

Poznati glumac Slaven Došlo tokom izazovnih dana za ceo svet nastojao je da iz datih okolnosti izvuče ono najbolje i otkrio koju je tajnu sazrevanja najzad uspeo da savlada

 

Otkako se pre više godina nametnuo kao jedan od najistaknutijih glumaca nove generacije, a time formirao i sasvim drugačiji tempo rada i života, Slaven Došlo (29) verovatno ne pamti da je imao ovoliko slobodnog vremena za sve ono što je propuštao.

I kaže da je osećaj dobar.

Slaven Došlo intervju za magazin "Story" dao je iz rodnog Sombora, gde i danas živi njegova porodica. Večito su ga kritikovali što ih ne posećuje u dovoljnoj meri, pa sada u ovim izazovnim vremenima zajedništvo su videli kao svetlu tačku.

Baš nedavno proslavili ste 29. rođendan. Da li je bilo onih komentara "sada si ušao u tridesetu" ili ste možda i sami počeli da razmišljate o toj činjenici? Šta vam ona govori?

- Ne znam šta mi govori, ali ja, evo, tim tridesetim želim svečano da obećam da ih neću, kao što sam ove godine do sada, gnjaviti tvrdoglavošću, kritikama i da ću se potruditi da ne obnavljam gradivo koje je, nadam se, već naučeno. I baš ću se mnogo radovati.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Slaven Došlo: Pogađaju me predrasude o meni

Slavlje u okrilju porodice

U kojoj meri su se vaše rođendanske želje tokom poslednjih godina menjale? Želite li danas isto ono o čemu ste sanjali prošle godine ili se možete pohvaliti da se vaše želje obično brzo ostvaruju?

- Mislim da se sve što čovek želi može svesti na jednu reč – prijatnost. Prijatnost u emocijama je ljubav, u telu je zdravlje, u okolini uspeh, a u umu mir. Dugo sam se rvao s tim i pokušavao to da dokučim. Sada samo želim da imam dovoljno pažnje da primetim ako želim nešto da menjam i poverenja u to da će sve biti kako treba. Čini mi se da je, u raznim oblicima, to u suštini bilo sve čemu oduvek težim.

Ovaj lep povod za slavlje dočekali ste u okrilju porodice, u Somboru, gde se nalazite od početka pandemije. Da li se u takvom okruženju svaka nedaća lakše podnosi?

- Nekako mi se učinilo da sam se u Somboru našao igrom slučaja, ali se ispostavilo da je to ubedljivo najbolje mesto na kom sam mogao da se nađem. Ovo je idealna prilika da provedem vreme s ljudima od kojih sam sve naučio, koji su formirali moj pogled na svet, koji me bezuslovno vole i kod kojih uvek mogu da se sklonim šta god da se dešavalo.

- Takođe je i idealna prilika da vidim da li mi nešto od tog naučenog više ne pristaje pa da to i promenim. Tako da ovo posmatram kao neophodan predah. Bilo mi je teško u početku, dok nisam shvatio da samo treba da prihvatim situaciju takvu kakva jeste, pomognem koliko mogu i prepustim se. Neverovatno mi je što, da se nije desila cela ova globalna teskoba, ko zna kada bih imao ovoliko vremena da provedem s njima.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Slaven Došlo: Žene me osvajaju na različite načine

Nedostaju mi prijatelji i pozorište

Nedostaje li vam sada život u Beogradu i zbog koga najviše?

- Nedostaju mi prijatelji i pozorište, ali mi prija odmor od gužve i stalne trke s vremenom.

Možete li da se setite prvog momenta u kojem ste shvatili da se oko nas dešava nešto ozbiljno? Šta ste tada pomislili?

- Počelo je da se priča o virusu dok smo mi probali u Pozorištu na Terazijama novi mjuzikl inspirisan Bajaginim pesmama. Uveliko su krenule, u duhu vremena u kojem živimo, kataklizmične vesti na internetu i meni se činilo potpuno suludo da se mi i dalje okupljamo, kada su već uvedene zaštitne mere i priča se o velikom broju zaraženih. Sećam se da sam samo želeo da učinim sve što je moguće da sebe i one oko sebe ne dovedem u takvu situaciju. Ubrzo su probe prekinute, a ja sam otišao na još jedno svoje utočište, planinu Taru.

- Meni je najveći problem zapravo što u ovom vremenu „postistine“, u kom ne postoje činjenice i relevantna mišljenja, već samo kakofonija populizma i zastrašivanja, čovek teško može da se odredi prema stvarima. Zato sam želeo da sa sigurne distance sačekam da vidim u kom će se pravcu situacija razvijati. Dobra okolnost i privilegija jeste što mi je posao to i dopustio.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Naš glumac se izobličio od bizarnog amazonskog rituala (foto)

Uskoro "Budi bog s nama"

Kakve vam je sve planove ovaj virus pomerio i zbog čega najviše jedva čekate da nastavite tamo gde ste stali?

- Mnogo me raduje snimanje filma ''Budi bog s nama'' i saradnja sa Slobodanom Šijanom i zbog toga sam, na neki način, poprilično nestrpljiv da se cela ova stvar završi. Nastavljamo i s probama za mjuzikl „Sa druge strane jastuka“ u Pozorištu na Terazijama. Takođe, treba da snimim jednu malu ali slatku epizodu u seriji „Kaljave gume“. Ali, sve to može da sačeka, jer ova situacija trenutno zahteva svu našu pažnju.

S druge strane, koliko vam je prijala ova pauza? Nekako smo svi dobili priliku da malo bolje upoznamo sebe, kako ste je vi iskoristili?

- Kao što sam možda već rekao, time sam se najviše i bavio. Shvatio sam koliko mi je teško da ne kontrolišem stvari, koliko sam zavisan od sistema i koliko stalno imam potrebu da sebe maltretiram da nešto moram da radim i popravljam se. Sve su to gluposti i, evo, sad se samo prepuštam trenutku. Mislim da nam je to svima zajednička lekcija.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Slaven Došlo – Nova ljubav i najverniji partner za putovanje

Nedavno ste postavili pitanje da li mnogo toga oko nas podrazumevamo, do kakvog ste odgovora stigli?

- Kada čovek ne vidi stvarnost onakvom kakva jeste, to se naziva ludilo. Definitivno živimo neku vrstu ludila u kom smo sebe postavili kao centralnu figuru i apsurdno preuveličali svoj značaj, potpuno nesvesni činjenice da, kada ne bi postojalo drvo, ne bismo imali mogućnost da sledeći put udahnemo, to bi značilo smrt.

- Toliko smo mali i zavisni od okoline. Istrenirani konzumerizmom, stalno mislimo da nam nešto nedostaje, a podrazumevamo da ćemo sledećeg jutra otvoriti oči, što ne mora da bude slučaj. Kako bismo tumačili šta je zaista bitno iz takve perspektive?

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši srpski glumac se obnažio i pokazao da je i BRUTALNO ZGODAN

Komentari (0)

Loading