Celebrity News

Novak Đoković - bura zbog vakcinacije: Osećam da je narod u panici!

Novak Đoković - bura zbog vakcinacije: Osećam da je narod u panici!

Svega nekoliko dana pre proglašenja vanrednog stanja prvi reket sveta Novak Đoković otputovao je u Marbelju. Na terenima “Puente Romano”, trebalo je da trenira za turnire na šljaci.

Pošto su međunarodne granice zatvorene, odlučio je da tu ostane, a uz njega su supruga Jelena, sin Stefan, ćerka Tara, kao i braća Marko i Đorđe. S obzirom na to da je Španija bila četvrta zemlja u svetu po broju inficiranih, na snazi su bile i najstrože mere.

Teniski as, stoga, sedam nedelja nije izlazio iz kuće, a dragoceno slobodno vreme nastojao je da provodi u igri s mališanima, čitanju istorijskih knjiga, vežbanju, učenju stranih jezika, ali i u komunikaciji s pratiocima na “instagramu”.

U jednom od uključenja uživo, u kom su mu se pridružile kolege Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Janko Tipsarević i drugi slavni sportisti, podelio je svoj stav o vakcinaciji koja sledi. Na početku svog izlaganja istakao je da bi, osim mišljenja zvaničnih medicinskih radnika, voleo da čuje istraživanja još nekih naučnika.

NE PROPUSTITE:
Šampionski stil života: Novak Đoković konačno otkrio zašto ne jede meso

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Apr 10, 2020 at 6:32am PDT

Novak Đoković - Virus je opasan!

Da je virus opasan, jeste, u suprotnom ne bi pola sveta bilo zaključano, međutim smatram da postoji cenzura stručnjaka čiji se stav ne poklapa sa zvaničnom medicinom. Voleo bih da im se dozvoli da kažu šta imaju. Takođe, smatram da bi bilo poželjno da se više priča o imunitetu. O tome kako čovek može da osnaži telo i um, postane nezavisan, odnosno smanji mogućnost infekcije.

Naravno da, ukoliko izađemo napolje, postoji velika verovatnoća da se zarazimo, zato bespogovorno poštujemo karantin, ali čvrsto verujem da snaženjem imuniteta dajemo sebi šansu da se izborimo, ne samo sa ovim virusom nego i sa svakim narednim – kazao je Novak, a potom dodao:

Osećam da je narod zbunjen i u panici. Trenutno sam u Španiji, gde je najgore stanje. Već sedmu nedelju smo u potpunom karantinu, ali ne dozvoljavam da me informacije koje dolaze spolja demorališu. Izbegavam da gledam televiziju i trudim se da budem spokojan.

Tužan sam što svakoga dana umre na hiljade ljudi, a s druge strane zahvalan što konačno potpuno mogu da se posvetim porodici. Budući da imamo kuću s dvorištem, najveći deo dana provodimo napolju baveći se sportom, a kada sin i ćerka odu na popodnevnu dremku, nastojim da uradim nešto za sebe.

NE PROPUSTITE:
NIKADA NE BISTE NI PRETPOSTAVILI: Šta radi Novak Đoković kada mu zbog kiše otkažu meč?

Novak Đoković -  Nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko na to primorava

U produžetku uključenja, Đoković je napomenuo da će promene, koje će po okončanju COVIDA-19 nastupiti, neminovno uticati na rad sportista.

– Smatram da stvari posle korone neće biti iste, a glavna prepreka nama teniserima biće putovanja. Šta god mi sada mislili, verujem da će ljudi prezati od svakoga ko se u avionu nakašlje. S tim u vezi, već se priča o obaveznoj vakcinaciji. Ja, recimo, nisam za to i ne bih voleo da me neko na to primorava. Zanima me šta će se desiti ako se uvede takvo pravilo ili zakon – zapitao se on.

Nakon njegovih reči, epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima lekara za borbu protiv koronavirusa, uputio par reči.

– Novaku savetujem da ne govori o vakcinaciji, jer on ima veliki uticaj. Žao mi je što nisam imao prilike da mu objasnim da je imunizacija osnova zdravlja svakog stanovništva. Što se tiče pomenutih putovanja, moram da kažem da je opšte poznato da u SAD ne možete da uđete ako nemate kompletan vakcioni status – rekao je Kon.

Kako bismo čuli još jedno mišljenje, kontaktirali smo infektologa, profesora doktora Darka Nožića, koji nam je potvrdio stav doktora Kona i objasnio da je Novakov strah od vakcine potpuno neosnovan, jer prilikom ispitivanja ona prolazi kroz nekoliko faza i neće biti puštena u prodaju sve dok narušava zdravlje ljudi.

– Pošto prođe ispitivanja na dobrovoljcima i životinjama, mora da je odobri Svetska zdravstvena organizacija te nema mesta za bojazan. Budite sigurni da je veći rizik od virusa nego od nje. Po mom mišljenju, napre bi trebalo da je prime stariji ljudi, a potom i svi ostali, u zavisnosti od toga koliko bude koštala. Samo na taj način smanjiće se mogućnost infekcije – kazao nam je on.

NE PROPUSTITE:
Novak Đoković otkrio šta je njegovoj deci zabranjeno

Komentari (0)

Loading