Celebrity News

Žika Jakšić: Nisam sposoban za život udvoje

Autor i voditelj muzičkog takmičenja „Nikada nije kasno“ otkriva da uspeh kojim danas može da se pohvali nije došao preko noći, već da iza njega stoji dosta truda, rada, odricanja i pogrešnih odluka...

Žika Jakšić: Nisam sposoban za život udvoje

Kada je pre pet godina saradnicima spomenuo da bi voleo da napravi muzičko takmičenje sa učesnicima starijim od 45 godina, producent Saša Žika Jakšić (56) susreo se sa čuđenjem i negodovanjem, a jedno od pitanja koje mu je tada najčešće postavljano bilo je zašto misli da će to iko želeti da gleda. Uprkos lošim prognozama, bivši basista upustio se u realizaciju emisije “Nikad nije kasno” koja ove godine beleži šestu sezonu i neverovatnu gledanost.

Sa željom da muzički talentovanim ljudima pruži šansu, a onima kraj malih ekrana pošalje poruku da čak ni u zrelom dobu ne treba odustati od snova, postao je autor i voditelj programa koji, kako ponosno voli da istakne, kod gledalaca budi hormon sreće endorfin.

Sa osmehom na licu i rečima podrške, Žika svakog vikenda dočekuje i ispraća takmičare koji mu svojom emotivnom životnom pričom i interpretacijom često izazivaju suze na oči. Za osmeh na njegovom licu, s druge strane, zaslužni su njegovi naslednici Andrija (28) i Dušan (8) koje je dobio iz dva braka. 

Žika Jakšić otkriva sve o odnosu sa bivšom ženom, ali i tome kako mu prilaze na ulici

Ata Images

 

 

Ličnim primerom ste pokazali da nikada nije kasno za novi početak, kao i da iza svakog velikog uspeha stoji težak rad, u vašem slučaju i nekoliko pogrešnih odluka, pa i bankrot.

- Ne poznajem osobu koja je odmah postigla uspeh, normalno je da prođete i kroz gubitke. U mom slučaju bilo ih je nekoliko. Jedna od takvih situacija dogodila mi se po odlasku u Nemačku, gde sam upoznao svoju prvu suprugu. Odlično sam radio s tadašnjim bendom, međutim, sve je stalo kada se zaratilo. Morao sam da pronađem drugi izvor prihoda, stoga sam četiri godine radio kao spasilac na bazenu. U međuvemenu je došlo do formiranja grupe “Ritam srca” i sve se lagano vratilo na staro.

- Đavo mi, međutim, nije dao mira i oprobao sam se u ugostiteljstvu. Budući da nije isto biti gost restorana i vlasnik, koji na plati ima 35 ljudi, ubrzo sam bankrotirao. Usledio je najteži period u mom životu. Čini mi se da mi je tako teško bilo jedino kada su mi roditelji preminuli. Po zatvaranju restorana iza kojeg su mi ostali dugovi, koje nisam znao kako da vratim, raspao se i bend, a ubrzo i moj brak. Srušio mi se ceo svet. Upao sam u depresiju i taman kada je krenulo da me savladava očajanje, pročitao sam roman “Alhemičar” Paula Koelja i shvatio da se sve u životu događa s razlogom, što se kasnije ispostavilo kao istinito, jer da sam postao veliki gazda u Gelzenkirhenu, ne bih napravio uspeh sa “Zvezdama Granda”.

Žika Jakšić: Ljudima preporučujem da se ne razvode

Ata Images

 

Žika Jakšić - Sa starijim sinom nadoknađujem propušteno vreme

Malo njih zna da ste se pre par godina sa starijim sinom Andrijom upustili i u proizvodnju vina.

- Kao najbolji student generacije Andrija je magistrirao na Fakultetu za vinarstvo u Nemačkoj i odmah dobio ponude da radi na prestižnim evropskim institutima. Srećom, uspeo sam da ga ubedim da dođe u Srbiju i ostvari se na tom polju ovde. Želeo sam da nadoknadim propušteno vreme s njim, pa sada živimo kao cimeri (smeh). Izuzetno je stručan, a prvo vino koje je napravio dobilo je najviše međunarodne nagrade.

Budući da nije odrastao pored vas, da li ste uspeli da s njim uspostavite otvoren odnos, savetujete li ga kada je reč o ljubavnim izborima?

- Kada se jednom prilikom pokrenuo razgovor na tu temu, kazao mi je da tačno zna kakvom devojkom želi da se oženi i da nema nameru da pravi velike eksperimente. Već neko vreme je u srećnoj vezi i zadovoljan sam njegovim izborom. 

Kako se slaže sa Dušanom, vašim mlađim sinom kojeg ste dobili u braku s voditeljkom Dajanom Paunović?

- Odlično, Dušan je baš pre neki dan prokomentarisao da mu se sviđa što je među njima velika razlika u godinama, jer bi u suprotnom sigurno bio ljubomoran (smeh). Zadovoljstvo je gledati ih kada su zajedno. Često kažem da možda nisam imao sreće s brakovima, ali sam ponosan što sam iz tih veza dobio njih dvojicu.

Žika Jakšić: Kako sam propao za manje od godinu dana

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zika Jaksic (@zika.jaksic) on Nov 1, 2020 at 2:42pm PST

 

Žika Jakšić - Odnosi sa bivšim suprugama su korektni 

Kakav odnos imate sa bivšim suprugama?

- Bez obzira na pojedine stvari koje su se među nama dogodile, uspevamo da ostanemo u dobrim odnosima. Mora čovek da isključi ego i postavi prioritete, što su u ovom slučaju deca. Nije to jednostavno. Najlakše je otići u drugu krajnost, ali tada trpe svi. Kada smo, recimo, Dajana i ja shvatili da nismo srećni zajedno, učinili smo sve da prevaziđemo sopstvene dileme i fokusiramo se isključivo na Dušana. 

Na šta ste mislili kada ste kazali da ste emotivno ispunjeni, da li se to obavezno čita kao zaljubljeni? 

- To znači da sam pronašao mir, da sam okružen divnim ljudima, ali i da nisam usamljen. Kod mene se na tom planu uvek nešto događa, međutim, moram da priznam da na tu temu više nemam velikih očekivanja. Nisam više sposoban za klasičnu vezu niti život s nekim. Živim dinamično, ni sam sebe ne mogu da trpim nedelju dana, a kamoli drugu osobu (smeh). Slobodu sam kupio još sa 16 godina kada sam sviranjem po svadbama zarađivao više od oba roditelja i ne mogu da dozvolim da mi iko to poremeti. 

Komentari (0)

Loading