Celebrity News

Marina Tucaković: Neuporedivo manje zarađujem nego pre

Žena koju mnogi nazivaju “majkom estrade” već dugo vodi bitku s kancerom

Marina Tucaković: Neuporedivo manje zarađujem nego pre

Kakve želje dolaze u obzir kada nekoga zovete kako biste mu čestitali rođendan – da li su na vrhu tog spiska srdačne i iskrene nade da će draga osoba biti zdrava, uspešna i nadasve srećna? Ako je ličnost zbilja toliko bliska, obično se u čestitki nađu i neke personalnije želje, uglavnom vezane za posebnu stvar koja joj u datom trenutku nedostaje, za koju znate da bi joj naročito obojila svakodnevicu.

Nama zaista draga osoba Marina Tucaković napunila je nedavno 67 godina i nekako se ispostavilo da se u svemu onome što joj trenutno možemo poželeti, a što joj je u ovim trenucima istinski neophodno, ipak kriju pomenute osnove. Nekome banalne i neoriginalne, za Marinu životno važne. Naravno, uspeha je do sada imala napretek.

Taman kada više nijednu pesmu u životu ne bi napisala, što joj svakako ne želimo, ušla je Marina uveliko u istoriju domaće muzičke scene. Da joj poželimo sreću – naravno, uvek i u svakom trenutku. Ta jednostavna, ali mnogima nedokučiva stvar, krasila je njen osmeh godinama. Međutim, činilo se nekako posebno važno da joj u datim okolnostima poželimo dobro zdravlje.

 

 

Svima je, nažalost, poznato da Marina već dugo vodi bitku s kancerom dojke koji joj je dijagnostikovan u februaru 2018. godine. Iako se u početku činilo da će ta životna prepreka brzo biti otklonjena, budući da je bila podvrgnuta brzoj operaciji, ispostavilo se da je problem daleko složeniji nego što se činilo, između ostalog, i zato što je Marina predugo odugovlačila sa odlukom da ode na pregled. Mediji su podrobno pratili napredak njenog stanja, ali poslednjih nekoliko meseci nastao je muk.

Nakon optimističnih vesti početkom godine, usledilo je ćutanje, ali i neprijatno iznenađenje od Marine koja je nedavno na društvenim mrežama objavila pesimističnu poruku: “Da sam samo loše, bila bih bolje nego sada”. Svima je bilo jasno da je ponovo nastupila teška epizoda u njenoj višegodišnjoj borbi, a u skladu sa čitavom situacijom nije bilo dvojbe da ćemo Marini prilikom naše rođendanske čestitke najpre postaviti to jednostavno i krucijalno pitanje – “kako ste”?

Neuporedivo manje zarađujem


Letos je Marina izjavila da je korona mnogo uticala na njen rad i prihode te da, kao i
ostatak estradne scene, prolazi kroz finansijske poteškoće. Priznala je da joj na ruku ne
ide ni lečenje koje je veoma zahtevno i skupo, ali da uz prihode koje trenutno ostvaruje
zahvaljujući autorskim pravima nekako uspeva da ispliva na površinu.

– Pravo da vam kažem, onako. Prolazim kroz hemoterapije i videćemo šta će biti. Iskreno, ne mogu da vam kažem da se bolje osećam – nastavila je Marina u pesimističnom tonu u izjavi za “Story”. Ono čega se javnost plašila, još jednom je potvrđeno kao nesrećna realnost. Čuveni tekstopisac nema preterano ohrabrujuće vesti. Umesto toga, saopštava nam da je prekinula s terapijama u inostranstvu kojima je dugo bila podvrgnuta, te da je čitavo njeno lečenje u ovim trenucima na onkologiji u Beogradu. Uz nade da će se ipak osećati bolje, kao i zahvalnost na čestitikama i lepim željama povodom njenog rođendana, poručila nam je i da svoju trenutnu situaciju samo sagleda realno. Za nju, kao poznatog večitog optimistu, to sada znači da sve nastoji da analizira sa distance. Pitali smo Marinu kako se tokom ove teške bitke oseća na psihološkom nivou, verovatno jednom od najjačih uporišta njene velike borbe.

 

 

– Ne razmišljam o tome kako se osećam u psihološkom smislu, nekada sam optimista, ali nekad i nisam – kratko i pomalo rezignirano je poručila Tucakovićeva. Ipak, ponadali smo se da joj kao presudan faktor u tom nastojanju da makar psihički bude dobro najviše mogu pomoći prijatelji i porodica, najpre suprug Aleksandar Futa Radulović i njihov sin Milan. Marina, međutim, to ne vidi kao dovoljno u ovim trenucima.

– Podrška porodice jeste važna i čak poželjna, može da pomogne, ali kada se osećate loše, onda ujedno osećate da vam niko i ništa ne pomaže. To je sve, valjda, proces koji mora da se odvije. Međutim, izgleda da sam se ja navikla na ovu borbu, šta da radim – opisala nam je Marina ono što oseća i naglasila da joj je prisustvo bližnjih sada slaba uteha. Ostalo nam je samo da poželimo da ćemo Marinu u nekoj skoroj narednoj prilici moći da čujemo u daleko boljem raspoloženju, te da će iz velike bitke izaći kao ono što je oduvek bila – velika pobednica.

 

Komentari (0)

Loading