Celebrity News

Melanija Tramp: Poslednji dani u Beloj kući

Lepa Slovenka strpljivo broji dane

Melanija Tramp: Poslednji dani u Beloj kući

Od više miliona ćurki u Sjedinjenim Američkim Državama, koliko svake godine završi na trpezi onih koji slave tradicionalni praznik Dan zahvalnosti, dve imaju tu sreću da budu pošteđene prilikom davno uspostavljenog običaja u Beloj kući, koja u takvom gestu vidi veliku simboliku.

Ništa drugačije nije se desilo ni ovog praznika, kada je na svečanoj ceremoniji odlazeći predsednik Donald Tramp (74) “pardonirao” dve životinje, ali verovatno je posebno interesantno kako je sve to doživela njegova supruga Melanija (50).

Osim što je takođe odlazeća na funkciji prve dame, mnogi se pitaju da li je u baš takvom statusu i kada se govori o njenom položaju supruge, ali do sada od informacija na tu temu ništa zvanično nije stiglo. Dok je posmatrala dve spasene ćurke, ko je bolje mogao da razume njihov osećaj slobode od Melanije Tramp, i same oslobođene žene na nedavno održanim američkim izborima koji su presudili da ona uskoro napušta Belu kuću. Ipak, tamo će se sasvim izvesno zadržati još dva meseca, do inauguracije novog predsednika Džozefa Bajdena i njegove supruge Džil, koja će direktno naslediti Melaniju, što će se desiti krajem januara.

Pročitajte:Melanija Tramp - Moja pastorka iz pakla!

 

 

To znači da će još malo moći da uživa u obavezama prve dame, iako je prema nekim procurelim informacijama poznato da u njima nije uživala ni do sada. Ipak, ona je milionima Amerikanaca, baš kako dužnost nalaže, čestitala Dan zahvalnosti dok je njen suprug tog dana najpre odigrao partiju golfa, a zatim putem video-poziva čestitao praznik pripadnicima američke vojske. Usledila je tradicionalna porodična večera na kojoj su Donald, Melanija i njihov sin Baron za zajedničkom trpezom izgovorili molitve. Već nešto kasnije, Melanija je imala priliku da još jednom, poslednji put, dočeka veliku božićnu jelku ispred Bele kuće. Kao i prethodnih godina, drvo je stiglo u kočiji, ali ovog puta nije bilo njenog supruga koji je konačno pristao da prenese vlast demokratskom rivalu mirnim putem.

 

 

Melanija je okupljenim reporterima samo prenela reči: “Srećan Božić” i uz osmeh mahnula prema objektivima, a zatim se povukla u odaje Istočnog krila Bele kuće. Biće taj svečani čin upamćen kao jedan od poslednjih zvaničnih poteza lepe Trampove supruge.

Ipak, ovogodišnja božićna čestitka odlazeće prve dame dočekana je s velikom skepsom otkako su u javnost dospeli snimci na kojima se čuje kako Slovenka svojim najbližim saradnicima izgovara: “Koga boli uvo za božićnu dekoraciju” dok se žali kako se “ubija od posla” kako bi se pobrinula za takve detalje.

Pročitajte: Melanija Tramp: Četiri godine tuge i nezadovljstva za prvu damu

 

 

Mnogi su takav stav doživeli kao direktnu uvredu američkih običaja, dok ima i onih koji smatraju da je u 2020. godini konačno došlo vreme kad žena može da podigne glas protiv uvreženog mišljenja da muškarac treba da brine o važnim pitanjima, a žena o dekoraciji.

Na kraju krajeva, onog dana kad na mesto predsednika konačno dođe jedna žena, da li će neko zaista pitati njenog supruga kako jelka treba da bude okićena? Možda bi trebalo, jer tradicija je ipak na prvom mestu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading