Celebrity News

Kejt Midlton u neizvesnosti: Proslava praznika bez kraljice Elizabete?

Tradicija koju Kejt Midlton obožava svakako je proslava praznika s porodicom. Zbog trenutne situacije sve je neizvesno i još uvek nije poznaot kako će kraljevska poroidca provesti novogodišnje praznike...

Kejt Midlton u neizvesnosti: Proslava praznika bez kraljice Elizabete?

Baš kao i svaka porodica u Britaniji, a svakako i u svetu, kraljevska porodica te zemlje ne zna koji je najbolji način da poštuje mere u borbi s koronavirusom, a da istovremeno propisno obeleži i uživa u predstojećim praznicima, ali ono što je za sada sigurno jeste da to neće biti u prisustvu kraljice...

Dve tradicije koje u Velikoj Britaniji zasigurno izazivaju najviše pažnje jesu proslava Božića, najvećeg hrišćanskog praznika, i praćenje aktivnosti tamošnje kraljevske porodice. Kada te aktivnosti podrazumevaju upravo ovu prvo pomenutu, nije čudo što su sve oči uprte u vojvotkinju Kejt od Kembridža (38) i njenog supruga, princa Vilijama (38), kraljevski par koji je najistaknutiji prilikom ovakvih svetkovina. Ove godine mnogi se pitaju da li će uopšte uspeti da obeleže Božić onako kako tradicija nalaže ili će običaje, za potrebe poštovanja mera zaštite od koronavirusa, morati znatno da izmene.

Ujedno su to pitanja koja ovih dana more svaku prosečnu britansku porodicu, a Kejt i Vilijam potrudili su se da razmotre svoje planove i otkriju ih medijima prilikom trodnevne božićne turneje kraljevskom železnicom, kojom su obišli Škotsku, Englesku i Vels.

Kejt Midlton presrećna: Beba stiže u pravom trenutku!

Tom prilikom, između ostalog, posetili su dvorac Kardif, gde su razgovarali sa studentima obližnjih univerziteta i pomenuli poteškoće s kojima se svi nose tokom pandemije. Proslava Božića ovih dana jeste jedna od onih s kojima se svi suočavaju.

– Veoma je teško. Još uvek pokušavamo da smislimo nekakav plan, ali nije lako odlučiti šta bi bilo najbolje – rekao im je Vilijam na tu temu.

Tradicija koju Kejt Midlton obožava - Promena iz bezbednosnih razloga

Po tradiciji kraljevske porodice, Kembridžovi obično proslavljaju praznike na dva načina. Prvi je da te dane provedu u dvorcu u Sandringamu, na kraljičinom posedu u Norfoku, gde se svi okupe i uživaju u atmosferi. Izvesno je da se to neće desiti ove godine, budući da su kraljica Elizabeta (94) i princ Filip (99) odlučili da iz bezbednosnih razloga ostanu u zamku Vindzor.

To će ujedno biti prvi put u poslednjih sedamdeset godina da će kraljica i njen suprug praznike provesti bez naslednika, budući da će njihov sin princ Čarls i njegova supruga Kamila takođe biti odvojeni u svojoj rezidenciji. Druga opcija za Kejt i Vilijama ranije bi bila da praznike provedu kod Midltonovih. To još uvek nije otpisano i mogao bi da bude njihov konačan izbor, budući da je Kejt veoma stalo da ovakve prilike provede sa svojom porodicom, ali i da njena deca budu uz taj deo svoje familije.

Najveća tajna koju Kejt i Vilijam godinama kriju od malog Džordža!

Sve ono što prethodi ovim praznicima, poznati kraljevski par nastojaće da provede radno i na više lokacija. Oni su prošle nedelje putovali po zemljama Ujedinjenog Kraljevstva gde su zahvaljivali brojnim pripadnicima službi na nesebičnom doprinosu lokalnim zajednicama tokom pandemije. Ipak, stigli su da to isto učine i pred lokalnim radnicima i volonterima u sopstvenom gradu, pa su zajedno s kraljicom prisustvovali maloj svečanosti ispred zamka Vindzor, što je bila veoma retka prilika u kojoj se kraljica Elizabeta pojavila u javnosti tokom proteklih meseci. I tom prilikom svi su nosili maske, čega su se pridržavali i tokom kasnije održanog koktela u postavljenom belom šatoru ispred dvorca. Premda stanuje u istom tom zamku, navedeno je da princ Filip nije prisustvovao ovoj svečanosti.

Vest koja je uznemirila Kejt i Vilijama: Bio je u srcu naše porodice, a sad nas je napustio

Turneja iskritikovana

Uprkos tome što su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža imali najbolju nameru kada su se otisnuli na turneju zahvaljivanja zdravstvenim i drugim radnicima u doba krize, nisu svi takvu ideju dočekali blagonaklono. Lideri Velsa i Škotske, na primer, izjavili su da bi više voleli da niko nije pravio nepotrebne posete u doba korone, a javnost je zatim polemisala o tome da li su Kejt i Vilijam svojim nesumnjivo lepim gestom doneli više štete nego koristi. Par se nije oglašavao povodom tih kritika.

Komentari (0)

Loading