Celebrity News

Danas je VELIKI DAN: Sve je spremno za krštenje princa Luisa, očekuje se GRANDIOZNO slavlje

Danas je VELIKI DAN: Sve je spremno za krštenje princa Luisa, očekuje se GRANDIOZNO slavlje

Danas, 9. jula, u kraljevskoj kapeli u sklopu Sent Džejms palate, baš poput svog starijeg brata, princa Džordža, krstiće se najmlađi sin princa Vilijama i Kejt Midlton – princ Luis Artur Čarls, a ono što je svima zapelo za oko je podatak da se tamo jedino nije krstila princeza Šarlot.

Mnogi se pitaju da li princ Vilijam i Kejt Midlton prave razliku među svojom decom, ili se razlog krije u nečemu drugom. Naime, postavlja se pitanje zašto se napravila razlika između brata i sestre i zašto se muški potomci krste u kapeli u sklopu Sent Džejms palate, a ženski u crkvi u Sandringamu?

Treći u liniji za tron, princ Džordž krstio se 2013. godine, kada je imao tek tri meseca, a sad će istu čast imati i njegov mlađi brat. Osim njih dvojice, na istom mestu je krštena i princeza Beatris od Jorka, kao i lord Frederik Vindzor i lejdi Gabrijela Vindzor.

Ali, jedina ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton krštena je u crkvi Svete Marije Magdalene, a razlog druge lokacije ne krije se u tome da su hteli da prave razliku među decom, već, nagađa se, zato što je u to vreme četvoročlana porodica živela u blizini, ali i zato što je tamo 30. avgusta 1961. godine krštena i Šarlotina baka, princeza Dajana, čije je puno ime bilo Šarlot Elizabet Dajana.