Celebrity News

Holivudske zvezde Džeri Hol i Majkl Vederli - gosti prinčevskog para u Njujorku (foto)

Holivudske zvezde Džeri Hol i Majkl Vederli - gosti prinčevskog para u Njujorku (foto)

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork, bili su domaćini 8. godišnjem dobrotvornom ručku u fondaciji Liderkranc u Njujorku, sa ciljem prikuplanja sredstava za medicinsku opremu za dečije bolnice u Srbiji. Počasni gost bila je dr Bojana Janković Vederli, član upravnog odbora Lajflajn Njujork, srpski lekar koja nije zaboravila svoju otadžbinu i koja pomaže Srbiji zajedno sa Nj.K.V. Princezom Katarinom. Njihovim Kraljevskim Visočanstvima pridružili su se Nj.K.V. Princ Dimitrije od Jugoslavije, Princ Dušan i Princeza Valerija od Jugoslavije, a događaju je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo gospodin Irinej, Episkop istočnoamerički Srpske Pravoslavne Crkve.

Gostima na ručku prvo se obratio Nj.K.V Prestolonaslednik Aleksandar, a potom je Nj.K.V. Princeza Katarina zahvalila svom suprugu i svima koji su bili uključeni u rad Fondacije Lajflajn:

- Moji humanitarni napori za Srbiju počeli su pre 25 godina obezbeđivanjem medicinske opreme za Univerzitetsku dečiju bolnicu u Beogradu. Deca, njihovo zdravlje i njihovo blagostanje su u samom srcu svih mojih humanitarnih aktivnosti, kao i aktivnosti moje Fondacije u Beogradu i svih humanitarnih organizacija Lajflajn, čiji sam pokrovitelj. Situacija u dečjim bolnicama u Srbiji je voeoma teška i njima mora da se obezbedi odgovarajuća oprema, mnogo bolja nego što su imale do sada, kako bi naši lekari i medicinske sestre pružili adekvatnu negu našoj bolesnoj deci. Naša deca, naši ljudi i naši herojski lekari i medicinske sestre čekaju da im pomognemo i ja sam veoma zahvalna svima vama koji ste danas došli da pomognete - rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Predmete za dobrotvornu aukciju donirali su jedan od najboljih svetskih tenisera Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija Srbije, kao i jedan od najpoznatijih modnih i umetničkih dizajnera u Srbiji - Maruška. Operski pevač Dimitrije Lazić i pijanista Đorđe Nešić izveli su izuzetan muzički program, a gosti su bili u prilici da se osveže vinima Zvonka Bogdana iz Srbije.

Godišnjem dobrotvornom ručku prisustvovali su mnogi važni gosti, između ostalih Džeri Hol, poznata američka manekenka i glumica, Majkl Vederli, američki glumac, producent i reditelj, kao i članovi odbora Lajflajna Njujork: g-din Dejvid Hričak, predsednik, g-đa Suzan Gatfrojnd, potpredsednica, g-đa Čeri Kaufman, potpredsednica, g-din Slobodan Bekvalac, g-đa Dragana Đuknić, g-din Kajl Vul, g-đa Bojana Janković Vederli i g-din Piter Picino.

Lajflajn Njujork je odao priznanje doktorki Bojani Janković Vederli, koja je rođena u Srbiji i emigrirala u Kanadu sa trinaest godina. Po završetku medicinske škole, preselila se u Sjedinjene Države, gde je završila staž i izgradila uspešnu karijeru. Stalno se trudi da pomogne Srbiji zajedno sa svojim poznatim suprugom Majklom Vederlijem.

Humanitarna organizacija Lajflajn Njujork blisko sarađuje sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine u Beogradu kako bi pružili preko potrebnu humanitarnu pomoć građanima Srbije bez obzira na versko ili etničko poreklo, sa težištem na pomoć fizički i mentalno hendikepiranoj deci, deci bez roditeljskog staranja i radu sa zdravstvenim ustanovama na poboljšanju zdravstvene zaštite u celoj zemlji.