Celebrity News

Da li je ovo dokaz da se Merilin Monro nije ubila? (video)

Autor: | 05/08/2017

Da li je ovo dokaz da se Merilin Monro nije ubila? (video)

Video koji je nastao samo nekoliko nedelja pre nego što je legendarna Merilin Monro sebi oduzela život nedavno je isplivao u javnosti.

Na njemu se pored njene prirodne lepote vide i detalji o kojima se već dugo priča.

Najveći seks-simbol Amerike, Merin Monro, preminula je 5. avgusta 1962. godine, u 36. godini života, a zvaničan razlog smrti je predoziranje lekovima, koje je pila godinama unazad.

Објава коју дели nail design (@aaa_hv) дана 31. Јул 2017. у 9:29 PDT

U njenom poslednjem video-snimku Merlin izgleda veoma raspoloženo i gotovo da nikome ne bi palo na pamet u to vreme da će uskoro oduzeti sebi život.

Video je ponovo pokrenuo priče da su je tadašnje vlasti ubile, a nisu retki ni komentari da je u snimku mnogo mršavija nego što je inače bila.

Merilin Monro na svet je došla kao Norma Džin Mortenson, rođena na sirotinjskom odeljenju Opšte bolnice u Los Anđelesu, kad se njena majka Gledis već razvela od drugog muža Martina Edvarda Mortensona. Zbog problematičnog psihičkog zdravlja i nespremnosti za odgovornu dužnost samohrane majke, za manje od dve nedelje nakon rođenja Gledis ju je dala na usvajanje.

- Bila sam greška. Majka nije htela da me rodi. Mislim da me nikad nije želela. Verovatno sam joj bila samo smetnja i sramota. Razvedena žena ionako će teško naći muškarca, a ako uz to ima i nezakonito dete… Ipak, tako bih volela da me je želela - rekla je jednom prilikom Merilin.

Retki stvor koji je Normi davao ljubav i svuda je pratio bio je njen pas. Jednog dana, on je pronađen mrtav i od tada traje Normina potraga za ljubavlju...

Teško detinjstvo

Normina majka Gledis je iz prvog braka imala dvoje dece, sina Džeka i ćerku Bernis, ali Merlin je svoju polusestru upoznala mnogo kasnije. Nakon muža nasilnika, Gledis je uplovila u drugi brak sa Edvardom Mortensonom, koji se nakon četiri meseca završio neslavno. Drugi razvod je totalno psihički uništio Norminu majku. Depresija i nagla promena raspoloženja su uticali na dalje srljanje u životu.

Radeći kao montažerka u studiju “Consolidated” upoznavala je mnoge muškarce, kada se upustila u aferu sa oženjenim kolegom, Stenlijem Džifordom. Kasnije je tvrdila da je upravo on biološki otac Norme Džin, međutim on je to opovrgnuo. Na Normino insistiranje da stupi u kontakt sa njim, Stenli je poručio da se javi njegovom advokatu.

Nakon što se Norma vratila da živi kod majke, Gledis je upala u veliku krizu kada jo je dijagnostifikovana paranoida šizofrenija. Tada je zakonski staratelj postala majčina prijateljica Grejs Godard. Godine 1935., Norma je završila u sirotištu, a potom kod tetke koju nije uopšte poznavala.

Nakon takvog detinjstva i odrastanja nije čudno da je Merilin bila duboko nesigurna i da je upravo zbog očajničke potrebe da bude voljena uvek tražila porodicu i očinsku figuru. Nadala se da će joj to pružiti ljubavnici, kojih je imala bezbroj, ili muževi, koje je zvala “tata”, ali ni sa jednim nije pronašla ljubav i sigurnost za kojima je čeznula.


Norma Džin postaje Merlin Monro

Kada je fotograf Dejvid Kanover došao u fabriku padobrana da snima žene koje vredno rade, napravio je nekoliko snimaka na osnovu kojih je zapazio Normu. Odmah potom Merlin potpisuje ugovor sa modnom agencijom, a ubrzo počinje da krasi naslovnice svetskih magazina.

Želja da postane filmska glumica dovela ju je (1946. godine) u prostorije filmske kompanije "Foks" gde je imala sastanak sa agentom za nove talente Benom Lajonom.

- Pregledavali smo kataloge glumica tražeći ideju i odjednom sam ugledao ime Merlin Mller, Ziegfildove zvezde iz Njujorka. Pogledao sam je i rekao: Ti si za mene Merlin. Priznala je kako joj se ime sviđa. Zamolila me da joj dopustimo zadržavanje bakinog prezimena - istakao je on.

Ali bez obzira na novo umetničko ime i novi imidž seksi plavuše, proboj u svet filma nije bio nimalo lak. U početku je glumila u niskobudžetnim filmovima B klase, i to najčesće "glupe plavuše".

Објава коју дели anastas (@nippon_manju) дана 28. Јул 2017. у 7:41 PDT

Razočarana zaradom, ona tada izjavljuje:

- U Holivudu ti plaćaju 1.000 dolara za poljubac, a 50 centi za dušu.

Prvu veliku šansu dobija u filmu Džona Hjustona ''Dungla na asfaltu" iz 1950. godine. Slede fiilmovi ''Sve o Evi'', "Ne trudi se da kucaš" i komedija ''Majmunska posla".

Tri braka, ni jedan srećan...

Čuvena holivudska lepotica imala je tri braka iza sebe. Prvi put na ludi kamen stala je 19. juna 1942. godine kada se udala za Džejmsa Dafertija. Merlin nikada nije bila zaljubljena u njega, vec je u njemu videla put za izlazak iz sirotišta.

Džo Džimandžo se zaljubio u Merlin kada je video na slici, a venčali su se 1954. godine, posle dvogodišnje veze. Nakon samo 274 dana provedenih u braku glumica je zatražila razvod zbog psihičkog zlostavljanja, vređanja i ucena.

Godinu dana nakon razvoda, Merlin se udala 29. juna 1956. za Artula Milera. U početku su venčanje krili od javnosti, a da bi stupila u vrak glumica je morala da se preobrati u judizam. Ona je sa Milerom ostala u drugom stanju, ali je trudnoća bila vanmaterična, te se završila pobačajem. Razveli su se u Meksiku 1961. godine.