Celebrity News

Brižit Makron: Emanuelova jedina krivica jeste to što je mlađi od mene

Brižit Makron: Emanuelova jedina krivica jeste to što je mlađi od mene

Podsmeh i cinični komentari na račun njenih godina i činjenice da mužu neće roditi decu, nisu nijednog trena pokolebali suprugu predsednika Francuske, koja već dve i po godine spada među najomiljenije osobe u toj zemlji

Gde god se pojavi Brižit Makron (66), supruga predsednika Francuske, izaziva brojne komentare pravih i samozvanih modnih stručnjaka. Neretko joj zameraju što je obučena ležernije nego što se to očekuje od žene na toj poziciji, a posebna priča je kad ponese nešto što bi se moglo nazvati seksi, kao što su kožne pantalone ili kraća haljina.

Međutim, kada se pogledaju njene fotografije nastale tokom protekle dve i po godine, dakle od dana kada je postala prva dama Francuske, jasno je da takvi komentari nisu uticali na nju. Sve u čemu je vidimo, bilo da je izrazito elegantno ili u gotovo tinejdžerskom duhu, savršeno se uklapa u isti stil. Čini se da, kad odlučuje šta će obući, prvo pomisli “kako to meni stoji”, potom “da li ću se u tome dobro osećati”, pa tek onda “da li to priliči prvoj dami”, a da joj odlično stoji sve što nosi, to je očigledno.

Zbog pritiska javnosti da IZGLEDA STARIJE od supruga, Brižit Makron se u tajnosti podvrgla estetskim zahvatima?

Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila srećna

S druge strane, kad imate u vidu koliko je njena životna priča iziskivala hrabrosti, nije vam potrebno mnogo truda da biste zaključili kako je reč o osobi kojoj su komentari o odevanju najmanji problem.

Zbog činjenice da nigde u svetu javnost, najblaže rečeno, ne prihvata blagonaklono par u kome je žena dvadeset pet godina starija od muškarca, pred početak predsedničke kampanje mogle su se čuti preporuke da je za Emanuela Makrona (41) bolje da Brižit bude u senci. Sličnih glasova bilo je i posle pobede na izborima, ali da su oni imali bilo kakvog efekta, danas o Brižit ne bismo ni pisali. U jednom od retkih intervjua koje je dala, izgovorila je rečenicu koja je postala ključna za celu njenu priču, a glasi: “Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila srećna”.

Uprkos tome, nije joj bilo svejedno dok su se, naročito tokom kampanje, nizale zlurade opaske o velikoj razlici u godinama.

– Kad čitam o nama, imam osećaj kao da je to tuđa priča. Naša je tako jednostavna, a. Završila sam s tim, rekavši sebi da mi komentari ne prijaju, ali se moram suočiti s njima – rekla je Brižit koja, mada je sledila svoje srce, nije narušila odnose sa svoje troje dece, sinom Sebastijanom i ćerkama Lorens i Tifani.

– Trebalo mi je dugo vremena da shvatim šta se tačno događa između Emanuela i mene, potom da rizikujem sve i postanem njegova supruga. U svemu tome nisam želela da uništim živote svoje dece. To, jednostavno, nije bila opcija. Naravno, bili su povređeni, kao i svako dete čiji se roditelji rastanu, ali jednostavno, u jednom trenutku shvatila sam da je Emanuel moj život, a to su i oni sami kasnije spoznali – rekla je Brižit, a na pitanje kakav odnos ima sa decom i sedmoro unučića svoje supruge, Emanuel Makron je svojevremeno izjavio:

– Nisu mi potrebna biološka deca i unuci da bih im pružio više ljubavi nego što trenutno dajem ovoj deci. Naša porodica je moja baza i moja stena.