Celebrity News

Glumica Anđela Lensberi: Atraktivne žene treba da preuzmu deo krivice za zlostavljanje

Glumica Anđela Lensberi: Atraktivne žene treba da preuzmu deo krivice za zlostavljanje

Glumica Anđela Lensberi iznela je kontroverzne komentare na račun žena koje su žrtve seksualnog uznemiravanja.

Govoreći o seksualnom nasilju i uznemiravanju u Holivudu u nedavnom intervjuu ona je izjavila da i žene delimično treba da snose odgovornost za to što su seksualno uznemiravane.

- Postoje dve strane novčića. Moramo prihvatiti činjenicu da su žene vremenom našle način da izgledaju veoma atraktivno. Nažalost, to nam se nekada obija o glavu, baš kao što je to danas slučaj. Žene, nekada moramo prihvatiti krivicu. Zaista to mislim. Iako je ružno reći da ne smemo izgledati atraktivno zbog rizika od silovanja - rekla je glumica.

A post shared by feedimo (@feedimo.news) on Nov 28, 2017 at 7:20am PST

Anđela je rekla da veruje da su se sada muškarci malo uplašili i da bi žene trebalo da se opuste.

- Da li bi žene trebalo da budu pripremljene za ovo? Naravno da ne bi. Nema izgovora za zlostavljanje. Ali mislim da će to sada stati, mora. Mnogo muškaraca je trenutno uplašeno - nastavila je.

Iako komentari Anđele Lensberi ne opravdavaju silovanje i seksualno nasilje, ovaj intervju naišao je na kritike javnosti.

- Sve do ovog jutra, Anđela je bila izvor svih mojih društvenih i političkih stavova. Potpuno sam slomljena što nije ona dvadesetčetvorogodišnja feministkinja koja je nekada bila. Uvek sam mislila da ću biti kao Anđela Lensberi - napisala je pisac Mitra Juhani na Tviteru.

Devedesetdvogodišnja Anđela bavi se glumom već sedamdeset godina i srećom, za razliku od mnogih koleginica nikada nije bila žrtva nasilja.