Celebrity News

Naomi Kembel: Kako je Crna panterka zaustavila starenje

Naomi Kembel: Kako je Crna panterka zaustavila starenje

 

Možete da je mrzite ili volite, ali jedno je sigurno – niko nije ravnodušan prema "crnoj gazeli", britanskom supermodelu Naomi Kembel koja je nedavno napunila neverovatnih 50 godina. Neverovatnih zbog njenog mladolikog izgleda zbog kojeg je javnost upoređuje s čuvenim književnim likom Dorijanom Grejom.

U pola veka života svetski poznate humanitarke i aktivistkinje stalo je mnogo toga – previše javnih promena raspoloženja, ali i svetskih trijumfa, padova poput hapšenja, rehabilitacije, ali i fantastične činjenice da je danas jedako tražena u svetskoj modnoj industriji kao na svojim modnim počecima. Iza nje je nekoliko prekida veridbe, sa uticajnim i poznatim ličnostima, ali lepotu roditeljstva nije uspela da oseti. 

Kraljica modne piste ali i brojnih skandaloznih afera iza sebe ima blistavu karijeru dugu tri decenije

PROČITAJTE: Odeća je samo višak: Naomi Kempbel potpuno gola u pustinji! (foto)

-Neću da vam pričam o svojim uspomenama, za mene su one vrlo privatna stvar i to tako i treba da ostane- rekla je uoči pedesetog rođendana nekadašnje "divlje dete", koje je svojevremeno zbog sudske odluke moralao da čisti ulice Njujorka, ali to je uradila na sebi svojstven i spektakularan način – noseći fantastičnu "Dolce&Gabbana" toaletu vrednu četvrt miliona funti.

Danas se ubraja među najbogatije žene sveta. Poseduje vozni park s luksuznim automobilima, penthaus u Njujorku, kuću u Majamiju, vikendicu na Jamajci, kuću u Majamiju.

Otkrivena je slučajno kada je imala 15 godina, na ulicama rodnog Londona, a dotle je detinjstvo najviše provodila u Rimu, u kom je njena majka radila kao plesačica. 

PROČITAJTE: Naomi Kempbel pokazala novi imidž na Nedelji muške mode

Prvo javno pojavljivanje kontroverzna Engleskinja imala je sa samo sedam godina, u spotu legendarnog Boba Marlija. Budući da je i kao dete imala neverovatnu figuru i neobično lice zahvaljujući zanimljivom poreklu – mešavini afričkog, jamajkanskog i kineskog, agentkija poznate modne agencije zapazila ju je na ulici, a nepunih godinu dana posle toga Naomi je krasila naslovnicu britanskog izdanja modnog magazina “Elle”. 

Problemi su počeli s njenim profesionalnim vrhuncem

Nizali su se internacionalni uspesi, koji su krunisani "zlatnom erom supermodela" devedesetih godina prošlog veka. Uz Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Lindu Evanđelistu i Tatjanu Patic činila je čuvenu petorku svetske postave supermodela. Ta famozna petorka ovekovečena je 1990. na legendarnoj crno-beloj naslovnici britanskog “Voga” koju je uradio maestro modne fotografije Piter Lindberg. To je bio povod da se iste godine u tom sastavu odazovu pop zvezdi Džordžu Majklu i učestvuju u kreiranju poznatog spota za pesmu "Freedom". Naomini biografi ističu da su ove godine bile najplodonosnije u njenoj karijeri.

PROČITAJTE: Naomi Kempbel se vratila poslu, SVE šokirala izgledom (foto)

Skandali su počeli s njenim profesionalnim vrhuncem. Njena matična modna agencija prekinula je ugovor s njom, opisavši je kao nepristojnu, nesnosnu, manipulativnu i osobu sklonu intrigama, optuživši je da je zloupotrebljavala poverenje osoblja i klijenata agencije. Poznato je da je 2007. napala svoju kućnu pomoćnicu, pogodivši je svojim mobilnim telefonom. Napad na osoblje aerodroma nedeljama je bio glavna tema tabloida, a gađanje skupom tašnom paparaco fotografa 2015. prepričavano je godinama posle toga. Povrh svega, poznato je da je bila na odvikavanju od droge i alkohola 1999. godine.

PROČITAJTE: Naomi Kembel - Ja sam lečeni zavisnik i alkoholičar, nisam spremna da postanem majka!

Nikada nije upoznala oca, koji je njenu majku Valeri napustio dok je bila u četvrtom mesecu trudnoće.

– Ranije sam mnogo razmišljala o tati. Zanimalo me je da li je živ i gde se nalazi, ali sam od potrage za njim odustala jer nisam želela da povredim mamu. Tokom godina suočila se s mnogim izazovima, preživela je kancer i nisam htela da joj sipam so na ranu – rekla je Naomi, koja je utehu pronašla u dvojici starijih muškaraca koje je nazivala očevima. Najpre je to bio dizajner Azedin Alaja, za koga se vezala na početku karijere, a potom je to postao i Nelson Mandela, za kojeg je tvrdila da joj je davao najbolje životne savete i čiji je humanitarni rad godinama podržavala, što je dovelo do toga da se zbliži s njim.

“Stalno mislim o deci i shvatila sam da ne želim da budem samohrana majka. Svesna sam da je prisustvo oba roditelja veoma važno za njih. Odlučila sam da se ostvarim u toj ulozi tek kada pronađem onog pravog”

– Pravila sam promašaj za promašajem, mnoštvo grešaka. Čudila sam se šta je Nelson video u meni. Mnogo sam plakala kada je preminuo. I dalje se trudim da zbog njega budem bolja osoba. Nisam savršena ali pokušavam da budem bolja – rekla je manekenka koja iza sebe ima impresivni staž bavljenja humanitarnim radom.

Veliki skandal zbog dijamanata

Veliki skandal desio se pre 10 godina, kada je od bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora dobila "krvave dijamante", zbog kojih su oboje završili pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu. 

Javnosti je, ipak, od svega uvek bilo najzanimljivije da se bavi njenim bivšim vezama, koje nisu rezultirale brakom, niti decom, ali su se često završavale veridbama.

– Bilo je dana kada mi je bilo teško da se pogledam u ogledalo jer mi se nije sviđalo to što sam postala. Mnogo mržnje bilo je u meni, što je rezultiralo mojim alkoholizmom i konzumacijom narkotika. Morala sam da donesem odluku da promenim sebe, kao i svoje loše navike – rekla je Kembelova, a deo javnosti nalazilo je razloge za njeno problematično ponašanje u činjenici da nikada do kraja nije mogla da nadomesti prazninu koju je napravilo odsustvo očinske figure u njenom životu. 

Kroz njen ljubavni život prošlo je mnogo zvezda, od glumaca, preko modnih kreatora i sportista, do biznismena... Prva veridba navodno joj se desila sa Robertom de Nirom, ali nijedno od njih to nije potvrdilo u javnosti. Poznato je da se 1993. verila s Adamom Klejtonom, basistom grupe U2, a naredna veridba desila se s Flaviom Brijatoreom, "alfom i omegom" formule 1. S njim je provela pet godina u vezi koju su često raskidali.

Blizu manekenkinog doma, koji ima čak 25 spavaćih soba, veliku baštu, dva bazena i terase s divnim pogledom na more, nalazi se jedna od najlepših plaža na svetu

Pet godina je provela u vezi i s ruskim biznismenom i oligarhom Vladimirom Doronjinom, od koga je dobila nekoliko vrlo vrednih nekretnina tokom zabavljanja. Neobična vila, čudo arhitekture, koju je Kembelovoj poklonio ruski bogataš smeštena je na jugu Turske, u Gekovskom zalivu, na ostrvu Sedir i ima oblik egipatskog oka Horusa. Projektovao ju je španski arhitekta Luis de Garido, sa željom da stvori prvu ekološku, energetski potpuno nezavisnu kuću, koja sadrži i mehanizam za preradu kišnice. Centralna kupola, koja je u obliku zenice oka, uokvirena je čelikom i obložena staklenim panelima koje tokom čitave godine proizvode energiju i osvetljenje, posuta sitnim školjkama i peskom dopremljenim iz Crvenog mora. Tamo su Naomi i Vladislav provodili najviše vremena, pre nego što su stavili tačku na svoju vezu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Naomi Campbell (@naomi) дана 4. Мај 2020. у 11:34 PDT

Ruski oligarh zauzimao je posebno mesto u životu Kembelove. Zabavljali su se od 2008. do 2103.  Crna pantera poželela je čak i da promeni veru kako bi s njim mogla da se venča u pravoslavnoj crkvi. Međutim, razlike u temperamentima bile su sve izraženije kako je vreme prolazilo, pa su 2013. godine objavili raskid.

 Bogati Rus kupio je manekenki još jednu skupocenu nekretninu, i to u Moskvi.

Delo čuvene arhitektice Zahe Hadid prostire se na 2.650 kvadrata i sastoji se iz četiri dela. 

Nedugo posle raskida s čovekom koji joj je mnogo značio, imala je nekoliko pokušaja zabavljanja, mahom s bogatašima poput Luisa Kamiljerija, a dovođena je u vezu i sa Hasanom Džamilom, bivšim Rijaninim dečkom, kao i reperom Skeptom i muzičarem Lijamom Pejnom. 

PROČITAJTE: Naomi Kembel raskinula vezu sa 23 godine mlađim pevačem!

– Stalno mislim o deci i shvatila sam da ne želim da budem samohrana majka. Svesna sam da je prisustvo oba roditelja veoma važno za njih. – kazala je Naomi pre nekoliko godina, no potraga za pravim i dalje se nastavlja. Uostalom, u proteklih pedeset Naominih fantastičnih godina, nikada nije dovođeno u pitanje da li je fatalna za muški rod. Uvek je bila.

 

Komentari (0)

Loading