Celebrity News

Proslavio je 44. rođendan i već je ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Prepoznajete li slavnog britanskog pevača?

Autor: | 14/02/2018

Proslavio je 44. rođendan i već je ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Prepoznajete li slavnog britanskog pevača?

Rođen 13.02.1974., u britanskom gradiću Stoke-on-Trentu, Robert Peter Viliams (44) imao je samo 16 godina kada je postao članom boy-benda Take That, pop-senzacije koja je žarila i palila Velikom Britanijom devedesetih.

Објава коју дели Emma Thurlow (@instathurlow) дана 13. Феб 2018. у 2:12 PST

Zvali su ih "britanska verzija New Kids on the Block", a devedesetih su imali 28 top-40 singlova i 17 top-5 singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu od kojih je 12 postiglo broj jedan, kao i sedam broj-1 albuma.

Na međunarodnoj top listi, bend je imao 56 singlova na prvom mestu, i 37 puta je bio broj 1 najprodavanijih albuma po raznim zemljama širom sveta.

Robi Vilijams priznao je da pati od posebnog straha, OVDE pogledajte o čemu je reč!

Kada je 1995. godine Robi Vilijams, na nesreću miliona obožavateljki širom sveta, otišao iz grupe Take That, to je značilo raspad jednog od najpoznatijih boy-bendova, ali u isto vreme - rođenje nove, solo-zvezde.

Njegov prvi singl bila je obrada Džordž Majklovog hita "Freedom", a nakon toga počeli su se ređati hitovi, jedan za drugim, sve bolji i bolji.

2006. godine ušao je u Ginisovu knjigu rekorda s milion i 600.000 prodatih ulaznica za koncert u sklopu turneje Close Encounters Tour, a dobitnik je i 18 Brit Awards nagrada, 3 MTV Music Awards nagrada, i jedan je od najprodavanijih muških izvođača u istoriji sa 75 miliona prodatih primeraka albuma, navodi cosmopolitan.hr.