Celebrity News

Robert de Niro optužen za ZLOSTAVLJANJE: Dvostruki dobitnik Oskara uznemiravao asistentkinju?

Robert de Niro optužen za ZLOSTAVLJANJE: Dvostruki dobitnik Oskara uznemiravao asistentkinju?

Holivudska živa legenda Robert de Niro optužen je za zlostavljanje nekadašnje asistentkinje Čejs Robinson.

Ona je optužila glumca za "diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje", a za odštetu traži ni manje ni više nego 12 miliona dolara.

Čejs je tužbu podigla na saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je Robert De Niro u avgustu tužio za utaju šest miliona dolara. Glumac tvrdi da je Čejs koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sir Robert De Niro (@robertdenirofan) дана 13. Феб 2019. у 7:29 PST

Robinsonova je kod De Nira počela da radi 2008. godine, kao izvršni asistent, a otkaz je dala početkom 2019. godine, godinu i po dana nakon što je unapređena u potpredsednicu proizvodnje i finansija De Nirove kompanije.

Sada u optužbi navodi da je De Niro ponekad bio pijan i da je vikao na nju koristeći vulgarni rečnik, da bi je potom terao da ga počeše po leđima ili mu veže kravatu, kao i da mu obavlja kućne poslove. Takođe kaže da je tokom radnog vremena imao običaj da nosi pidžamu i da je od nje zahtevao da mu uđe u spavaću sobu kako bi ga probudila, prenose strani mediji.

Navodno je De Niro očekivao da mu Robinsonova uvek bude na raspolaganju, pa ona tvrdi da je radila do 11 sati dnevno, ali da nikada nije plaćena za to.