Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
19h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Autor: Marija Milenković | 25/07/2020
Možete da ih ne volite, ali oni koji su ljubitelji jakog ukusa i opojnog mirisa tartufa, smatraju da su jela s ovim skupim pečurkama najbolja na svetu. Njihova specifična aroma privlači najveće gurmane, a mi vam predstavljamo dva jednostavna recepta za specijalitete koji će vas oboriti s nogu
Za 2 osobe
Priprema: 45 minuta
kašičica crnih mlevenih tartufa
400 g širokih rezanaca
300 g šampinjona
limun (par kapi)
50 g praziluka
manja glavica crnog luka
maslinovo ulje
3 dl pavlake za kuvanje
50 g putera
50 g parmezana
so, biber
Isecite sve potrebne sastojke na listiće. U dubljem tiganju na malo ulja propržite crni luk. Nakon jednog minuta dodajte isečen praziluk. Pržite otprilike minut pa dodajte šampinjone. Pobiberite i posolite po ukusu i mešajte. Čim šampinjoni promene boju i počnu da puštaju sok, dodajte i pavlaku. Promešajte varjačom i smanjite vatru da se sve krčka pet minuta. Stavite testeninu da se kuva. Obavezno posolite vodu. Dok se testo kuva, a nakon pet minuta krčkanja sosa, dodajte kašičicu mlevenih crnih tartufa i puter. Dodajte kuvanu testeninu i malo vode u kojoj se testo kuvalo (oko 1 dl) i sve sjedinite. Probajte jelo – ukoliko je potrebno, dodajte soli ili bibera.
Servirajte uz rendani parmezan.
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta
40 ml konjaka
2 čena belog luka
pola šoljice mlevenog crnog luka
kašičica seckanog kapra
jaje
2 kašičice dižonskog senfa
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike vuster sosa
500 g filea konjskog bifteka
so, biber
četvrt šoljice seckanog peršuna
kašika ulja belog tartufa
10 ml soka od limuna
40 g svežih crnih tartufa
U velikoj šerpi zgnječite beli luk, crni luk, jaje i kapar da dobijete smesu. Umutite u to senf i maslinovo ulje. Dodajte vuster sos, limunov sok, konjak, sveži seckani crni tartuf i ulje od tartufa, a zatim usitnjeno meso i dobro izmešajte. Posolite i zabiberite. Naseckajte sveže crne tartufe i stavite ih po bifteku.
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
19h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
3 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
4 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
6 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Ludo je volela kolegu iz Hrvatske: Evo kako danas izgleda Zimče iz Vojne akademije
26/04/2024
3h
Tijana Pečenčić u javnosti
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
13h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu
Komentari (0)