Lifestyle

Sočna hrskava piletina: Dva ukusna recepta koja morate isprobati!

Sočna hrskava piletina: Dva ukusna recepta koja morate isprobati!

Ako niste sigurni kako da pripremite jednostavan a hranljiv obrok, sočna hrskava piletina savršen je izbor. Predlažemo vam recepte za specijalitete od karabataka i krilaca koji će vam se prosto topiti u ustima, a svojim punim ukusom oduševiće sve vaše ukućane.

Sočna i hrskava piletina u sosu od limuna

Vreme pripreme: 30 minuta - Za 2 osobe

Sastojci:

- 5 pilećih karabataka
- pola kašičice bibera
- 50 g putera
- 100 ml pilećeg bujona
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- so i biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Začinite piletinu biberom i solju i pecite na papiru za pečenje pola sata. Poslednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi kožica postala hrskava. U tiganju istopite puter i nekoliko minuta mešajte dok ne dobije tamniju boju. Dodajte bujon, seckani beli luk i sok od jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Stavite pečenu piletinu i pustite da se krčka nekoliko minuta.

Sočna hrskava piletina - Ukusna krilca iz rerne

Vreme pripreme 40 minuta - Za 3 osobe

Sastojci:

- kašičica šećera
- 600 g goveđeg mesa
- 1 kg pilećih krilaca
- kašičica soli
- kašičica bibera
- kašičica aleve paprike
- pola kašičice ljute aleve paprike
- pola kašičice belog luka u prahu
- ulje
- malo vegete

Priprema:

Krilca prvo operite, a zatim nauljite sa svih strana. Začine prethodno sjedinite, dobro promešajte pa zatim piletinu uvaljajte u njih. Pleh ili vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje pa poređajte piletinu i nauljite. Pecite 20-25 minuta u rerni na 200 stepeni, sve dok krilca ne porumene. Kao prilog poslužite sos (ljutkasti ili blagi, po želji), a možete da napravite i pomfrit koji savršeno ide uz hrskavu piletinu.

Komentari (0)

Loading