Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
12h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Za 4 osobe
PRIPREMA 5 SATI I 15 MINUTA
SASTOJCI:
3 kg svinjskog buta ili plećke
5 kašika ulja
2 kašike sirćeta
2 kašike soli
4 šargarepe srednje veličine
2 grančice ruzmarina
PRIPREMA:
Meso dobro operite, osušite papirnim ubrusom i posolite sa svih strana. Stavite ga u prethodno nauljenu posudu, tako da kožica bude okrenuta nagore, pa je prelijte sirćetom. Kiselina će tokom pečenja pokrenuti razgradnju masnoće i dobićete divno hrskavu kožicu, a sirće se neće osetiti. Oko svinjetine sipajte šolju-dve hladne vode i posudu ubacite u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Posle par minuta temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite pet sati. Kada sve bude gotovo, jelo dekorišite šargarepom i ruzmarinom.
Za 4 osobe
PRIPREMA 45 MINUTA
SASTOJCI:
PRIPREMA GUŠČIJE PAŠTETE:
Čašicu francuskog konjaka, vina, belog luka i peršuna izmešajte. U dobijenu marinadu ubacite guščiju džigericu, preklopite folijom i ostavite preko noći da odstoji. Teleću džigericu, slaninu i svinjsko meso iseckajte na kocke i propržite. Ohladite, izmešajte sa začinima iz marinade, a zatim dodajte guščiju džigericu, mirođiju i majčinu dušicu. Posolite, pobiberite po želji, pa sve sameljite u mašini za meso dok ne dobijete paštetu.
PRIPREMA SOSA OD BRUSNICE:
U dublju šerpu stavite 300 g brusnica, šećer, med i malo vode. Nakon 15 minuta kuvanja na srednjoj vatri dodajte čašu vode, puter, sok od limuna, đumbir i ruzmarin pa sve dobro promešajte.
PRIPREMA ŽELATINA:
U posudi pomešajte želatin sa četiri kašike hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri, a potom ga lagano zagrejte, uz stalno mešanje. Nekoliko minuta kasnije dodajte mu 100 g brusnica i kuvajte dok smesa ne postane kašasta. Sipajte u dublji pleh i ostavite u frižideru da se ohladi.
DEKORISANJE KANAPEA:
Kriške hleba za početak tostirajte, a potom opsecite i nožem kako biste dobili pravilne krugove. Isto uradite i sa želatinom, a zatim ređajte red hleba, red želatina i opet hleba. Guščiju paštetu stavite u špric i njome dekorišite gornji deo kanapea. Odozgo pospite sos od brusnica i stavite list peršuna.
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
12h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
2 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
3 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
6h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu