Gastro

Gastro avantura: Slasna jela od mekane govedine (recept)

Gastro avantura: Slasna jela od mekane govedine (recept)

story

Jela od mekane govedine slasna su gastro avantura za sve one koji vole mesne zalogaje koji se tope u ustima. Zato vam predlažemo dva jela, koja nisu preterano komplikovana, a koja će razmaziti vaša čula jedinstvenom mešavinom neobičnih ukusa. 

Jela od mekane govedine pravi su izbor za nedeljni ručak. Isprobajte.

Velington govedina - vreme pripreme 60 minuta!

Sastojci:

300 g lisnato testo
600 g govedine
500 g šampinjona
6 kriški kuvane šunke
crveni luk
2 žumanca
2 kašičice žlica senfa dižon
ulje suncokretovo
kašičica putera
so i biber

Priprema:

Dobro posolite i pobiberite meso. Na ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tiganju. Posolite i pobiberite pa posle jednog minuta dodajte malo putera.. Pržite dok ne ispari sva tečnost. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade. Razvaljajte testo u pravougaonik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko pečurke usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga testom. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Premažite testo žumancima. Pecite oko 35 min na 200°c I poslužite s nekim povrćem.

NE PROPUSTITE:
Supersaveti za najbolji roštillj: Ukoliko NA OVAJ NAČIN spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to NAJUKUSNIJI DOŽIVLJAJ IKADA!

Irska govedina u pivu - vreme pripreme 60 minuta!

Sastojci:

1 kašičica šećera
600 g goveđeg mesa
so
100 g slanine
Kockica supe
2 šargarepe
2 čena belog luka
biber
2 kašike paradajz pirea
1 glavica crnog luka
250 ml tamnog piva

Priprema:

Isecite slaninu na trake, propržite je a masnoću koja je slanina ispustila tokom pečenja, ne bacajte, potrebna je prženje govedine. Prebacite proprženu slaninu u posudu koju ćete kasnije koristiti za kuvanje gulaša. Isecite goveđe meso na kockice, zatim propržite u istom tiganju koji ste koristili za prženje slanine. Pustite da voda iz mesa ispari, i pržite dok ne porumeni. Prebacite meso u posudu u koju ste prethodno prebacili slaninu. Sitno isecite crni luk, pa ga propržite dok ne postane mekan.

Povremeno dodajte malo vode ako je potrebno. Kada je crni luk ispržen, sitno iseckajte beli luk i propržite. Dodajte pivo, promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Prebacite sve u posudu sa mesom, dodajte paradajz pire a onda isecite šargarepu I ubacite je u jelo. Potom ubacite kocku za supu, pospite sve s kašičicom šećera i začinite kašičicom majčine dušice. Sve promešajte i dolijte vode tek toliko da prekrije meso. Vodu dodajte povremeno tokom kuvanja. Gulaš ostavite da se krčka na blagoj vatri minimalno 2 sata.

NE PROPUSTITE:
Tradicionalna kineska brza jela: Ovo morate da spremite barem jednom nedeljno!

Komentari (0)

Loading