Lifestyle

Savršeni italijanski recepti: Ukusna jela za celu porodicu gotova za "tren oka"!

Savršeni italijanski recepti: Ukusna jela za celu porodicu gotova za "tren oka"!

Jedna od najpopularnijih svetskih kuhinja zauzela je to mesto pre svega zbog ukusne paste i, naravno, pice, za koje vam neće biti potrebno ni vrsno kulinarsko umeće niti mnogo vremena. Ovo su savršeni italijanski recepti! 

Savršeni italijanski recepti odličan su odabira ukoliko pravite veliku žurku ili pak provodite ugodno veče sa porodicom. Pogledajte šta vam predlažemo...

Zapečena pasta s mocarelom - za 2 osobe

Priprema: 40 minuta

Sastojci:

300 g makarona

200 g brokolija
biber i so
2 jajeta
šunka
50 g pavlake za kuvanje
150 ml mleka
100 g mocarele
2 kašike maslinovog ulja

Priprema: 

Skuvajte makarone i dobro ocedite. Namažite posudu za pečenje maslinovim uljem i sipajte makarone a odozgo pospite kašiku maslinovog ulja. U šerpi prokuvajte cvetove brokolija s malo soli, procedite pa prelijte hladnom vodom da bi sačuvali boju. Dodajte ih u posudu s makaronima.
U posudi umutite jaja, dodajte pavlaku, sveže mleko, so i biber, kao i kockice šunke, pa promešajte. Prelivamo jelo i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta ili dok se ne stegne preliv.
Izvadite, pospite rendanom mocarelom i vratite u rernu na pet minuta da se istopi sir, ne više, kako bi makaroni bili sočni, a ne suvi.

Margarita - za 2 osobe

Priprema: 20 minuta

Sastojci:

Testo:
3 šolje brašna
pola suvog kvasca
pola šolje mlake vode
kašičica soli

Nadev:

3 sveža i zrela paradajza
1 lopta sveže mocarele
maslinovo ulje
so i biber
bosiljak

Priprema: 

Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite da odsoji u frižideru nekoliko sati. Pre upotrebe testo još jednom lagano premesite, napravite lopticu, malo je uvaljajte u brašno i razvaljajte oklagijom pa odmah stavite u podmazan pleh. Oljuštite paradajz, iseckajte ga na sitne komade i propasirajte viljuškom. Nakon toga u odgovarajuću posudu nalijte malo maslinovog ulja, dodajte paradajz, posolite i prodinstajte dok se malo ne zgusne (da dobije gustinu sosa). Ovim sosom od paradajza premažite picu, odozgo stavite krišku mocarele pa pecite u dobro zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Kad se ispeče, pospite je svežim listovima bosiljka.

Komentari (0)

Loading