Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
54 min
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Autor: Marija Milenković | 25/07/2020
Možete da ih ne volite, ali oni koji su ljubitelji jakog ukusa i opojnog mirisa tartufa, smatraju da su jela s ovim skupim pečurkama najbolja na svetu. Njihova specifična aroma privlači najveće gurmane, a mi vam predstavljamo dva jednostavna recepta za specijalitete koji će vas oboriti s nogu
Za 2 osobe
Priprema: 45 minuta
kašičica crnih mlevenih tartufa
400 g širokih rezanaca
300 g šampinjona
limun (par kapi)
50 g praziluka
manja glavica crnog luka
maslinovo ulje
3 dl pavlake za kuvanje
50 g putera
50 g parmezana
so, biber
Isecite sve potrebne sastojke na listiće. U dubljem tiganju na malo ulja propržite crni luk. Nakon jednog minuta dodajte isečen praziluk. Pržite otprilike minut pa dodajte šampinjone. Pobiberite i posolite po ukusu i mešajte. Čim šampinjoni promene boju i počnu da puštaju sok, dodajte i pavlaku. Promešajte varjačom i smanjite vatru da se sve krčka pet minuta. Stavite testeninu da se kuva. Obavezno posolite vodu. Dok se testo kuva, a nakon pet minuta krčkanja sosa, dodajte kašičicu mlevenih crnih tartufa i puter. Dodajte kuvanu testeninu i malo vode u kojoj se testo kuvalo (oko 1 dl) i sve sjedinite. Probajte jelo – ukoliko je potrebno, dodajte soli ili bibera.
Servirajte uz rendani parmezan.
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta
40 ml konjaka
2 čena belog luka
pola šoljice mlevenog crnog luka
kašičica seckanog kapra
jaje
2 kašičice dižonskog senfa
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike vuster sosa
500 g filea konjskog bifteka
so, biber
četvrt šoljice seckanog peršuna
kašika ulja belog tartufa
10 ml soka od limuna
40 g svežih crnih tartufa
U velikoj šerpi zgnječite beli luk, crni luk, jaje i kapar da dobijete smesu. Umutite u to senf i maslinovo ulje. Dodajte vuster sos, limunov sok, konjak, sveži seckani crni tartuf i ulje od tartufa, a zatim usitnjeno meso i dobro izmešajte. Posolite i zabiberite. Naseckajte sveže crne tartufe i stavite ih po bifteku.
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
54 min
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
3h
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
23h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
3 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Bivši dečko Nataše Bekvalac u suzama, oprašta se od Bojane Janković
26/04/2024
1h
Bojana Janković sahranjena na Novom groblju
Teška tuga na sahrani Bojane Janković: Milena Radulović prima saučešće, Ognjen praznog pogleda
26/04/2024
1h
Sahrana Bojane Janković na Novom groblju
Seka zatrudnela zahvaljujući ovom napitku! Pre toga je dva puta prošla kroz vantelesnu (FOTO)
26/04/2024
2h
Zatrudnela Seka Aleksić - svi detalji blagoslovenog stanja tek sad dospeli u javnost
Komentari (0)