Lifestyle

Dva jednostavna recepta za specijalitete sa tartufima koji će vas oboriti s nogu

Dva jednostavna recepta za specijalitete sa tartufima koji će vas oboriti s nogu

Možete da ih ne volite, ali oni koji su ljubitelji jakog ukusa i opojnog mirisa tartufa, smatraju da su jela s ovim skupim pečurkama najbolja na svetu. Njihova specifična aroma privlači najveće gurmane, a mi vam predstavljamo dva jednostavna recepta za specijalitete koji će vas oboriti s nogu

Rezanci s tartufima i šampinjonima

Za 2 osobe

Priprema: 45 minuta

Sastojci

kašičica crnih mlevenih tartufa

400 g širokih rezanaca

300 g šampinjona

limun (par kapi)

50 g praziluka

manja glavica crnog luka

maslinovo ulje

3 dl pavlake za kuvanje

50 g putera

50 g parmezana

so, biber

Pročitajte: Ukusni delikatesi - Volite li specijalitete od sirovog mesa? (recepti)

Priprema

Isecite sve potrebne sastojke na listiće. U dubljem tiganju na malo ulja propržite crni luk. Nakon jednog minuta dodajte isečen praziluk. Pržite otprilike minut pa dodajte šampinjone. Pobiberite i posolite po ukusu i mešajte. Čim šampinjoni promene boju i počnu da puštaju sok, dodajte i pavlaku. Promešajte varjačom i smanjite vatru da se sve krčka pet minuta. Stavite testeninu da se kuva. Obavezno posolite vodu. Dok se testo kuva, a nakon pet minuta krčkanja sosa, dodajte kašičicu mlevenih crnih tartufa i puter. Dodajte kuvanu testeninu i malo vode u kojoj se testo kuvalo (oko 1 dl) i sve sjedinite. Probajte jelo – ukoliko je potrebno, dodajte soli ili bibera.

Servirajte uz rendani parmezan.

Pročitajte: Morski plodovi – Ukusi koji će probuditi vaša čula! (recepti)

Konjski biftek s tartufima

Za 2 osobe

Priprema: 30 minuta

Sastojci

40 ml konjaka

2 čena belog luka

pola šoljice mlevenog crnog luka

kašičica seckanog kapra

jaje

2 kašičice dižonskog senfa

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike vuster sosa

500 g filea konjskog bifteka 

so, biber

četvrt šoljice seckanog peršuna

kašika ulja belog tartufa

10 ml soka od limuna

40 g svežih crnih tartufa

Priprema

U velikoj šerpi zgnječite beli luk, crni luk, jaje i kapar da dobijete smesu. Umutite u to senf i maslinovo ulje. Dodajte vuster sos, limunov sok, konjak, sveži seckani crni tartuf i ulje od tartufa, a zatim usitnjeno meso i dobro izmešajte. Posolite i zabiberite. Naseckajte sveže crne tartufe i stavite ih po bifteku.

 

 

Komentari (0)

Loading