Gastro

Idealan letnji ručak: Salata i fileti od tune (recepti)

01/08/2020

Idealan letnji ručak: Salata i fileti od tune (recepti)

story

Specijaliteti od ribe koja sadrži veliku količinu vitamina D i omega 3 masne kiseline hranjivi su i vrlo ukusni, a ne goje, pa će zadovoljiti i najizbirljivije gurmane koji vode računa o liniji...

Predstavljamo vam dva lagana i vrlo jednostavna jela od tunjevine koja su savršen izbor za tople dane, kada svi izbegavamo da stojimo dugo pored šporeta.

Idealan letnji ručak - Fileti tune u marinadi
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta

Sastojci: 

350 g fileta tune
100 g maslina
čen belog luka
20 g kapra
4 kašičice maslinovog ulja
5 kašičica limunovog soka
so, biber
veza peršuna

Priprema: 

U posudi izmešajte seckani kapar, beli luk, masline, maslinovo ulje i limunov sok pa u tu mešavinu ubacite veći filet tune da odleži nekoliko časova u frižideru. Zagrejte tiganj i pržite filet sa svake strane po dva minuta. Pri prženju tiganj mora da bude dobro zagrejan, a tuna treba da se peče sa svake strane podjednako, tako da unutrašnjost ostane meka i sočna. Kada filet bude gotov, preko njega prelijte mešavinu iz posude i dodajte neku salatu po želji.

NE PROPUSTITE: Morski plodovi – Ukusi koji će probuditi vaša čula! (recepti)

Letnji ručak - Salata od tune
Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta

Sastojci: 

300 g testenine
2 veće konzerve tunjevine
2 paradajza
1 ljuta paprika
2 krastavca
kašika maslinovog ulja
sok od pola limuna
so, biber
veza peršuna
veza bosiljka

Priprema:

Testeninu farfale skuvajte. Za ovakve salate, najbolja je testenina koja ima neku vrstu "nabora" na sebi na koje će se "lepiti" ostali sastojci. Skuvanu testeninu stavite u činiju. Dodajte tunjevinu isceđenu od ulja. Iseckajte krastavac, paradajz, papričicu, peršun i bosiljak pa i njih dodajte u činiju. Sve posolite, pobiberite, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, pa promešajte da se svi sastojci dobro izmešaju.

NE PROPUSTITE: Čuvar zdravlja aromatičnog ukusa: Rukola – neizostavna u najboljim svetskim kuhinjama

Ovakav obrok možete ponoviti više puta u toku dana, ali i više puta nedeljno.

Komentari (0)

Loading