
Jednostavan trik koji koristi Kejt da soba uvek izgleda besprekorno
18/03/2025
1 dana
Soba Kejt Midlton uvek je besprekorno uredna, a evo i kako to postiže.
Autor: Marija Milenković | 29/08/2020
Osim što su idealan brzi obrok za svako doba godine, namazi pripremljeni kod kuće ne sadrže štetne konzervanse i razne aditive, pa predstavljaju zdravu ali veoma ukusnu alternativu konzerviranim varijantama. Predstavljamo vam dva jednostavna i praktična recepta za jela u kojima ćete uživati
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta
200 g guščije džigerice
150 g maslaca
kašičica konjaka
glavica crnog luka
čen belog luka
pola kašičice origana
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
Istopite maslac u tiganju i u njega dodajte sitno seckan luk, pržeći ga na laganoj vatri 15 minuta uz neprestano mešanje. Isecite guščiju džigericu i nju dodajte, ostavljajući da se prži još minut, pa nakon toga začinite solju, biberom i ostalim začinima. Gotovu smesu ostavite da se ogladi, dodajte u nju konjak i sameljite je ručnim mikserom da postane glatka. Sipajte je u posudu i ostavite da se potpuno ohladi, a potom je stavite u frižider.
Servirajte domaću guščiju paštetu na kriški hleba, koja može da bude prepečena, prema vašem ukusu, i ukrasite je grančicom ruzmarina.
Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta
200 g dimljenog lososa
200 g kremastog sira, može i maskarpone
6 crnih maslina bez koštica
kašika kiselog mleka
sok pola limuna
kašičica seckanog peršuna
kašičica seckanog bosiljka
kašičica seckane mirođije
8 kapara
so i samleveni biber po želji
Narežite dimljeni losos na komadiće. U multipraktik, odnosno blender, stavite sveži sir, kiselo mleko i limunov sok pa to obilno začinite crnim sveže mlevenim biberom. Dodajte komadiće dimljenog lososa i masline bez koštica, malo kapara, pa multipraktik nakratko uključite nekoliko puta, ako želite da pašteta bude zrnasta, ili sastojke duže miksajte ako želite da bude namaz potpuno glatke strukture, idealan za mazanje na sendviče ili kanapee. U paštetu umešajte sitno naseckano začinsko bilje. Stavite paštetu u činiju i ohladite u frižideru da se stisne. Poslužite uz bruskete ili krekere.
Jednostavan trik koji koristi Kejt da soba uvek izgleda besprekorno
18/03/2025
1 dana
Soba Kejt Midlton uvek je besprekorno uredna, a evo i kako to postiže.
Vaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
17/03/2025
2 dana
Vaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
Staklena oaza sa nestvarnim pogledom: Dom Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića je san snova
15/03/2025
3 dana
Dom Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića kutak je iz snova
Kako da od 6 kvadrata napravite 12: Trik koji će svaku prostoriju učiniti većom
11/03/2025
8 dana
Trik koji će svaku prostoriju učiniti većom.
Muž je ostavio zbog 30 godina mlađe: Upoznajte majku Ane Stanić, prava je gospođa
19/03/2025
1h
Majka Ane Stanić je ova gospođa
Jovana Joksimović ovog muškarca zove LEPI, a nije njen Željko (FOTO)
19/03/2025
2h
Fotografija Jovane Joksimović privukla veliku pažnju
Tuga na Novom groblju: Muž Cece Bojković sahranjen, glumica slomljena
19/03/2025
3h
Muž Cece Bojković sahranjen na Novom groblju u Beogradu
Komentari (0)