Gastro

Najpopularnija jela indijske kuhinje: Egzotični recepti u kojima će pravi gurmani uživati

26/09/2020

story

Predstavljamo vam najpopularnija jela indijske kuhinje, u kojima će uživati istinski gastronomi, ljubitelji jačih aroma i oporijih ukusa. Eksperimentišite, ne morate se striktno držati recepata, bitno je da imate začine koji su karakteristični za obroke ovog podneblja, a čula svih gurmana uživaće u slasnim zalogajima

Kari od piletine

Za 4 osobe

Priprema: 45 minuta

1 kg piletine 

malo ulja

glavica crnog luka

2 čena belog luka

komad svežeg đumbira od 4 cm

1-2 limun trave 

kašika crvene kari paste

kašika tabasko sosa

2 dl kokosovog mleka

sveži listovi korijandera

so, biber

Priprema

Pileće meso isecite na kockice i propržite ga zajedno sa crnim i belim lukom na ulju, u dubokom tiganju dok meso ne porumeni. Dodajte iseckani crni i beli luk, zatim začine. Sve promešajte i sipajte kokosovo mleko. Poklopite i kuvajte desetak minuta dok se sve ne skrčka. Poslužite s barenim pirinčem.

Pročitajte: Brzi a zdravi obroci - Laka i kratka priprema, a sve nutritivne vrednosti ostaju


Pročitajte: Ukusno, a ne goji: Testo za picu bez brašna

Indijska samosa

Za 2 osobe

Priprema: 60 minuta

Sastojci

50 ml ulja

500 g kora za pitu

500 g krompira

200 g crnog luka

150 g graška (iz konzerve)

četvrtina kašičice kurkume

četvrtina kašičice kumina

četvrtina kašičice korijandera

so, biber

Priprema

Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Krompir oljuštite, isecite na kockice i skuvajte. Kada se krompir skuva, izgnječite ga i dodajte oceđen grašak, dinstani luk i začine. Kore isecite vertikalno na tanke trake i pokrijte ih krpom da se ne suše. Uzmite jedan listić kore i premažite ga uljem, potom stavite pripremljen nadev od krompira (punu supenu kašiku) u donji ugao, zatim naizmenično uvijajte u oblik trougla. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadev. Pržite u dubokom ulju (biće vam potrebno oko 150 ml) ili pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Služiti uz sos po želji.

 

 

 

Komentari (0)

Loading