
Najpopularnija jela indijske kuhinje: Egzotični recepti u kojima će pravi gurmani uživati

story
Predstavljamo vam najpopularnija jela indijske kuhinje, u kojima će uživati istinski gastronomi, ljubitelji jačih aroma i oporijih ukusa. Eksperimentišite, ne morate se striktno držati recepata, bitno je da imate začine koji su karakteristični za obroke ovog podneblja, a čula svih gurmana uživaće u slasnim zalogajima
Kari od piletine
Za 4 osobe
Priprema: 45 minuta
1 kg piletine
malo ulja
glavica crnog luka
2 čena belog luka
komad svežeg đumbira od 4 cm
1-2 limun trave
kašika crvene kari paste
kašika tabasko sosa
2 dl kokosovog mleka
sveži listovi korijandera
so, biber
Priprema
Pileće meso isecite na kockice i propržite ga zajedno sa crnim i belim lukom na ulju, u dubokom tiganju dok meso ne porumeni. Dodajte iseckani crni i beli luk, zatim začine. Sve promešajte i sipajte kokosovo mleko. Poklopite i kuvajte desetak minuta dok se sve ne skrčka. Poslužite s barenim pirinčem.
Pročitajte: Brzi a zdravi obroci - Laka i kratka priprema, a sve nutritivne vrednosti ostaju
Pročitajte: Ukusno, a ne goji: Testo za picu bez brašna
Indijska samosa
Za 2 osobe
Priprema: 60 minuta
Sastojci
50 ml ulja
500 g kora za pitu
500 g krompira
200 g crnog luka
150 g graška (iz konzerve)
četvrtina kašičice kurkume
četvrtina kašičice kumina
četvrtina kašičice korijandera
so, biber
Priprema
Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Krompir oljuštite, isecite na kockice i skuvajte. Kada se krompir skuva, izgnječite ga i dodajte oceđen grašak, dinstani luk i začine. Kore isecite vertikalno na tanke trake i pokrijte ih krpom da se ne suše. Uzmite jedan listić kore i premažite ga uljem, potom stavite pripremljen nadev od krompira (punu supenu kašiku) u donji ugao, zatim naizmenično uvijajte u oblik trougla. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadev. Pržite u dubokom ulju (biće vam potrebno oko 150 ml) ili pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Služiti uz sos po želji.
Komentari (0)