
Puna je fila! Božanstvena čokoladna poslastica koja se ne peče (recept)
24/01/2021
Ukus koji će vas raspmetiti krije se u čokoladnoj torti koja se ne peče. Sva je od fila i omiljena je na svim trpezama...
21/11/2020
Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Photo gbh007 iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Ova vrsta mesa mnoge asocira na blag ukus, ali postoji i druga strana. Pikantne arome koje vam predstavljamo u ovim jelima nateraće vas da se ovim gurmanlucima iznova vraćate. Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Za 4 osobe
Priprema: 90 minuta
1 kg krompira
1 kg pileta
kašika suvog ili grančica svežeg ruzmarina
so, biber
tucana ljuta paprika
kašika senfa
ulje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira)
prezle
struk peršuna
kašika ulja
Od jaja, sira, prezli, začina i ulja umutite punjenje. Ovu smesu možete peći i posebno u kalupu za mafine. Pile posolite i pobiberite sa svih strana. Možete ga posuti i tucanom ljutom paprikom ako volite. Filom od sira napunite pile. Napunjeno pile stavite u vatrostalnu činiju i premažite ga sa svih strana senfom. Dodajte ruzmarin, prelijte malo uljem i na dno sipajte šoljicu vode. Činiju ili tepsiju poklopite ili poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite pokriveno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje sat vremena. Potom izvadite posudu iz rerne, otvorite, dodajte dopola obaren, isečen krompir, vratite sve u rernu i pecite dok pile ne dobije lepu boju sa svih strana i dok krompir ne porumeni.
Photo krblokhin iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Za 4 osobe
Priprema: 40 minuta
1 kg pilećih krilaca
pola kašičice karija
pola kašičice čilija
2 kašike brašna
200 ml piva
2-3 kašike brašna
5 jaja
so, biber
Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu). Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi pomešajte začine, so, biber i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom, dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte. Treba da dobijete smesu kao za palačinke, ali za nijansu gušću. U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane. Poređajte ih u tanjir ili zanimljivu posudu, koja ima visinu kao čaša, i servirajte sa sosovima ili prilozima po želji.
Puna je fila! Božanstvena čokoladna poslastica koja se ne peče (recept)
24/01/2021
Ukus koji će vas raspmetiti krije se u čokoladnoj torti koja se ne peče. Sva je od fila i omiljena je na svim trpezama...
Izdašna i meka: Vasilopita za sreću u duši i mir u kući (recept)
19/01/2021
Vasilopita nosi u sebi tradiciju koja magiju novogodišnje večeri može produžiti sve do prve Visibabe. Ovaj čuda i sladak naziv potiče od Svetog Vasilija koji predstavlja grčkog Deda Mraza, a čiji se imendan slavi prvog dana nove godine. Grčke domaćice pripremaju ovaj kolač kao miloštu za Svetog Vasilija koji će njihovoj kući doneti sreću i blagostanje, a vi ga možete pripremiti bez povoda ili za slavske trpeze.
Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!
14/01/2021
Umesto vasilica koje se tradicionalno spremaju za Sprsku Novu godinu, danas, na Svetog Vasilija napravite deliciju koju će obožavati svi ukućani, a i gosti. Za sreću i zdravlje cele porodice ukusne krofne su pravi izbor. Evo jednostavnog recepta...
Idealni za božićno posluženje: Slani štapići sa susamom u dve varijante
07/01/2021
Slani štapići za božićno posluženje idelani su da servirate za užinu ili uz porodićno druženje. Meki su kao duša...
Taman što se prašina slegla: Vesna Dedić otkrila pravu istinu o sukobu sa Sanjom Marinković
27/02/2021
Sukob Vesne Dedić i Sanje Marinković bio je danima glavna tema svih medija, a sada, kada se "prašina slegla" Vesna je konačno otkrila istinu.
Biljana Obradović: Kad od muškarca nešto hoću, onda hoću sve!
27/02/2021
Biljana Obradović iskreno o emotivnom životu, planovima u karijeri i promenama, koje je napravila kod sebe.
Modni odabir Aleksandre Jeftanović - dokaz da klasična elegancija ne izlazi iz mode (foto)
27/02/2021
Modni odabir Aleksandre Jeftanović oduševio je mnoge, a posebno one sa istančanim modnim ukusom. Odabir koji je voditeljka napravila, dokazao je da klasična elegancija stil, koji nikada neće izaći iz mode.
Mnogi ne znaju: Sa njim je Džej Lo prvi put stala na "ludi"kamen (foto)
27/02/2021
Prvi muž Dženifer Lopez javnosti je manje poznat. Ipak, reč je o stvarno dobrom frajeru, sa kojim je 1997. godine prvi put stala na "ludi kamen".
Samo mesec dana od porođaja, a Marina Ćosić je već u top formi (foto)
27/02/2021
Marina Ćosić izgled je do perfekcije dovela samo mesec dana nakon porođaja, a stomak je nestao bez traga. Pored toga što izgleda sjajno, Marina je sa svojim pratiocima podelila i lepe vesti.
Horoskop za 27. februar: Nemojte sputavati partnerovu slobodnu volju
27/02/2021
Horoskop za 27. februar donosi preispsitivanje na emotivnom planu. Vašem partneru treba sloboda.
Komentari (0)