18/03/2024
22h
Bliži se početak proleća, a sa njim i topliji dani koji su idealni za beg od užurbane svakodnevice na čist, planinski vazduh.
Autor: Marija Milenkovic | 21/11/2020
Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Ova vrsta mesa mnoge asocira na blag ukus, ali postoji i druga strana. Pikantne arome koje vam predstavljamo u ovim jelima nateraće vas da se ovim gurmanlucima iznova vraćate. Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Za 4 osobe
Priprema: 90 minuta
1 kg krompira
1 kg pileta
kašika suvog ili grančica svežeg ruzmarina
so, biber
tucana ljuta paprika
kašika senfa
ulje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira)
prezle
struk peršuna
kašika ulja
Od jaja, sira, prezli, začina i ulja umutite punjenje. Ovu smesu možete peći i posebno u kalupu za mafine. Pile posolite i pobiberite sa svih strana. Možete ga posuti i tucanom ljutom paprikom ako volite. Filom od sira napunite pile. Napunjeno pile stavite u vatrostalnu činiju i premažite ga sa svih strana senfom. Dodajte ruzmarin, prelijte malo uljem i na dno sipajte šoljicu vode. Činiju ili tepsiju poklopite ili poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite pokriveno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje sat vremena. Potom izvadite posudu iz rerne, otvorite, dodajte dopola obaren, isečen krompir, vratite sve u rernu i pecite dok pile ne dobije lepu boju sa svih strana i dok krompir ne porumeni.
Za 4 osobe
Priprema: 40 minuta
1 kg pilećih krilaca
pola kašičice karija
pola kašičice čilija
2 kašike brašna
200 ml piva
2-3 kašike brašna
5 jaja
so, biber
Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu). Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi pomešajte začine, so, biber i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom, dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte. Treba da dobijete smesu kao za palačinke, ali za nijansu gušću. U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane. Poređajte ih u tanjir ili zanimljivu posudu, koja ima visinu kao čaša, i servirajte sa sosovima ili prilozima po želji.
18/03/2024
22h
Bliži se početak proleća, a sa njim i topliji dani koji su idealni za beg od užurbane svakodnevice na čist, planinski vazduh.
Da sve što radite, radite punim srcem: Zašto nam je u životu važna podrška
18/03/2024
22h
Inicijativa koja sve menja
70 kvadrata čistog luksuza: Kaća Živković je stan u Zemunu pretvorila u pravi raj
16/03/2024
2 dana
Dom Kaće Živković je prelep
Prvo slovo imena određuje karakter i sudbinu: Koga čeka samo uspeh, a kome ništa ne ide od ruke
16/03/2024
2 dana
Prvo slovo imena šta otkriva
Ana Sević otvorila vrata svog garderobera: Sav je u staklu a krije komade i od nekoliko hiljada evra
18/03/2024
10h
Garderober Ane Sević riznica je skupocenih brendiranih komada
Zapušili usta svima: Sloboda otputovala na more s drugim, a evo šta je Vojin uradio
18/03/2024
12h
Sloboda Mićalović donela odluku, niko nije mogao da je odgovori
Kad se ovo desilo u kolima, odlučio sam da promenim život: Boba prvi put o bivšoj ženi
18/03/2024
12h
Bivša žena Bobe Živojinovića je Zorica Nakić
Svi je gledali u čudu: Melina Džinović prvi put u javnosti nakon razvoda (FOTO)
18/03/2024
1 dana
Melina Džinović nakon razvoda prvi put u javnosti
Komentari (0)