
Radikalan potez Maje Ognjenović: Koju tajnu krije poslednja fotografija sa Danilom
16/09/2025
23 min
Maja Ognjenović i Danilo Dača Ikodinović razveli se nakon devet godina braka
Autor: Marija Milenkovic | 21/11/2020
Ova vrsta mesa mnoge asocira na blag ukus, ali postoji i druga strana. Pikantne arome koje vam predstavljamo u ovim jelima nateraće vas da se ovim gurmanlucima iznova vraćate. Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Za 4 osobe
Priprema: 90 minuta
1 kg krompira
1 kg pileta
kašika suvog ili grančica svežeg ruzmarina
so, biber
tucana ljuta paprika
kašika senfa
ulje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira)
prezle
struk peršuna
kašika ulja
Od jaja, sira, prezli, začina i ulja umutite punjenje. Ovu smesu možete peći i posebno u kalupu za mafine. Pile posolite i pobiberite sa svih strana. Možete ga posuti i tucanom ljutom paprikom ako volite. Filom od sira napunite pile. Napunjeno pile stavite u vatrostalnu činiju i premažite ga sa svih strana senfom. Dodajte ruzmarin, prelijte malo uljem i na dno sipajte šoljicu vode. Činiju ili tepsiju poklopite ili poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite pokriveno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje sat vremena. Potom izvadite posudu iz rerne, otvorite, dodajte dopola obaren, isečen krompir, vratite sve u rernu i pecite dok pile ne dobije lepu boju sa svih strana i dok krompir ne porumeni.
Photo krblokhin iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Za 4 osobe
Priprema: 40 minuta
1 kg pilećih krilaca
pola kašičice karija
pola kašičice čilija
2 kašike brašna
200 ml piva
2-3 kašike brašna
5 jaja
so, biber
Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu). Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi pomešajte začine, so, biber i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom, dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte. Treba da dobijete smesu kao za palačinke, ali za nijansu gušću. U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane. Poređajte ih u tanjir ili zanimljivu posudu, koja ima visinu kao čaša, i servirajte sa sosovima ili prilozima po želji.
Radikalan potez Maje Ognjenović: Koju tajnu krije poslednja fotografija sa Danilom
16/09/2025
23 min
Maja Ognjenović i Danilo Dača Ikodinović razveli se nakon devet godina braka
Pukao brak posle 9 godina! Majka Maje Ognjenović o Dači: Pazite kakva je to sudbina...
16/09/2025
51 min
Majka Maje Ognjenović o Dači govorila bez ustručavanja
Razvode se Danilo Ikodinović i Maja Ognjenović
16/09/2025
54 min
Razvode se Danilo Ikodinović i Maja Ognjenović
Ekskluzivno za Story Nevena Božović: Upoznajte mog sina Viktora
16/09/2025
1h
Pevačica koja se porodila pre četiri meseca i ćerki Anki podarila brata kaže da spada u roditelje koji bi voleli da uspore vreme provedeno s bebom, da je ona oba puta vrlo svesno prošla kroz prve mesece s novorođenčem i da se teški momenti brzo zaborave
Nije ostao ni gram viška: Ovo je jelovnik Anđele Jovanović uz pomoć kog je smršala posle porođaja
16/09/2025
2h
Jelovnik Anđele Jovanović pomogao joj je da se nakon porođaja oslobodi viška kilograma i vrati besprekornu devojačku liniju
Komentari (0)