
Rada Manojlović u patikama koje sve devojke obožavaju, ali haljina je čist promašaj FOTO
01/07/2025
6h
Patike Rade Manojlović najudobnije koje ćete probati
Autor: Marija Milenkovic | 21/11/2020
Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Ova vrsta mesa mnoge asocira na blag ukus, ali postoji i druga strana. Pikantne arome koje vam predstavljamo u ovim jelima nateraće vas da se ovim gurmanlucima iznova vraćate. Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula
Za 4 osobe
Priprema: 90 minuta
1 kg krompira
1 kg pileta
kašika suvog ili grančica svežeg ruzmarina
so, biber
tucana ljuta paprika
kašika senfa
ulje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira)
prezle
struk peršuna
kašika ulja
Od jaja, sira, prezli, začina i ulja umutite punjenje. Ovu smesu možete peći i posebno u kalupu za mafine. Pile posolite i pobiberite sa svih strana. Možete ga posuti i tucanom ljutom paprikom ako volite. Filom od sira napunite pile. Napunjeno pile stavite u vatrostalnu činiju i premažite ga sa svih strana senfom. Dodajte ruzmarin, prelijte malo uljem i na dno sipajte šoljicu vode. Činiju ili tepsiju poklopite ili poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite pokriveno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje sat vremena. Potom izvadite posudu iz rerne, otvorite, dodajte dopola obaren, isečen krompir, vratite sve u rernu i pecite dok pile ne dobije lepu boju sa svih strana i dok krompir ne porumeni.
Photo krblokhin iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Za 4 osobe
Priprema: 40 minuta
1 kg pilećih krilaca
pola kašičice karija
pola kašičice čilija
2 kašike brašna
200 ml piva
2-3 kašike brašna
5 jaja
so, biber
Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu). Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi pomešajte začine, so, biber i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom, dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte. Treba da dobijete smesu kao za palačinke, ali za nijansu gušću. U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane. Poređajte ih u tanjir ili zanimljivu posudu, koja ima visinu kao čaša, i servirajte sa sosovima ili prilozima po želji.
Rada Manojlović u patikama koje sve devojke obožavaju, ali haljina je čist promašaj FOTO
01/07/2025
6h
Patike Rade Manojlović najudobnije koje ćete probati
Horoskop za 2. jul: Rakovi konačno vide plodove svog rada, Lavovima potrebno još više pažnje
01/07/2025
7h
Horoskop za 2. jul 2025. godine
U prodaji je novi 934. broj magazina Story
01/07/2025
8h
U prodaji je novi 934. broj magazina Story
Opasnost u neposrednoj blizini: Trudna Aleksandra Prijović strahuje
01/07/2025
9h
Trudna Aleksandra Prijović strahuje
Čestitamo! U domu Tanje Savić se slavi, sin Đorđe najsrećniji FOTO
01/07/2025
11h
Slavlje u domu Tanje Savić, još jedno u nizu
Komentari (0)