Lifestyle

Tajna je u začinima: Pikantne arome ovih jela postaće redovne na vašoj trpezi

Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula

Tajna je u začinima: Pikantne arome ovih jela postaće redovne na vašoj trpezi

Ova vrsta mesa mnoge asocira na blag ukus, ali postoji i druga strana. Pikantne arome koje vam predstavljamo u ovim jelima nateraće vas da se ovim gurmanlucima iznova vraćate. Tajna je u začinima koji će obradovati sva vaša čula

Zapečeno punjeno pile

Za 4 osobe

 

Priprema: 90 minuta

Sastojci

 

1 kg krompira

1 kg pileta

kašika suvog ili grančica svežeg ruzmarina

so, biber

tucana ljuta paprika

kašika senfa

ulje

2 jajeta

100 g rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira)

prezle

struk peršuna

kašika ulja

Priprema

Od jaja, sira, prezli, začina i ulja umutite punjenje. Ovu smesu možete peći i posebno u kalupu za mafine. Pile posolite i pobiberite sa svih strana. Možete ga posuti i tucanom ljutom paprikom ako volite. Filom od sira napunite pile. Napunjeno pile stavite u vatrostalnu činiju i premažite ga sa svih strana senfom. Dodajte ruzmarin, prelijte malo uljem i na dno sipajte šoljicu vode. Činiju ili tepsiju poklopite ili poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite pokriveno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje sat vremena. Potom izvadite posudu iz rerne, otvorite, dodajte dopola obaren, isečen krompir, vratite sve u rernu i pecite dok pile ne dobije lepu boju sa svih strana i dok krompir ne porumeni.

Pikantna pohovana krilca

Photo krblokhin iStock/Getty Images Plus via Getty Images

 

Pročitajte: Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)

Za 4 osobe

Priprema: 40 minuta

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca

pola kašičice karija

pola kašičice čilija

2 kašike brašna

200 ml piva

2-3 kašike brašna

5 jaja

so, biber

Priprema

Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu). Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi pomešajte začine, so, biber i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom, dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte. Treba da dobijete smesu kao za palačinke, ali za nijansu gušću. U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane. Poređajte ih u tanjir ili zanimljivu posudu, koja ima visinu kao čaša, i servirajte sa sosovima ili prilozima po želji.

 

 



 

 

 

Komentari (0)

Loading