
12/05/2025
22h
Da lepota ne mora da bude savršena da bi bila snažna, pokazao je još jedan u nizu događaja koji pomeraju granice – find your Beauty, koji je kompanija dm organizovala 10. maja u Hali 4 Beogradskog sajma.
Autor: Sara Gajic | 28/02/2021
Hrskavi trouglići će “izuti iz cipela” vaše izbirljive prijatelje tako da će o ovoj grickalici pričati nedeljama. Kada ih jednom probaju, svi će želeti da saznaju u čemu je vaša tajna.
Često se dešava da kada vam dođu nenajavljeni gosti, nemate čime da ih poslužite i totalno ste bez ideje kako da se snađete u datoj situaciji. Ukoliko imate nekoliko vrsta povrća u frižideru, koje čeka svojih " pet minuta", mi imamo ideju za vas.
Ovi orjentalni trouglovi sa povrćem doneće dah Istoka i malo egzotike na vašu trpezu.
Svakako dobra stvar je da vrste povrća koja idu u nadev ne mora da bude ista kao iz recepta, možete napraviti kombinaciju po svom ukusu.
Jeremy Yap from Unspash
Pomešati brašno, jaje, so, ulje, sirće i po potrebi dodajte vode da se umesi čvrsto i elastično testo. Možete mešenje započeti mikserom sa nastavcima za testo, pa posle nastaviti rukom. Prebaciti testo na radnu površinu, pa mesiti oko 10 min. Pouljiti površinu za pečenje, staviti testo i poklopiti ga zagrejanom keramičkom posudom da odmara 30 min.
Izrendati krompir i bundevu. Iseckati na sitno karfiol i obe vrste luka. Na 2-3 kašike ulja prodinstati ljubičasti luk, pa dodati ostalo povrće. Dinstati 7-8 min. Na kraju dodati beli luk. U vrelu masu dodati kari, limunov sok, so, biber i lepo promešati, pa odmah skloniti sa šporeta. Posebno pomešati pavlaku i žumance, pa dodati u dinstano povrće. Za to vreme uključite rerun na oko 200 stepeni.
Kelsey Chance from Unspash
Podeliti testo na 12 komadića. Svaki komadić razvijati na pouljenoj podlozi najpre oklagijom, pa zatim rukama da bude 8×30 cm. Traku od testa premazati uljem. Na jedan kraj staviti kašiku fila, pa motati dijagonalno preklapajući nekoliko puta, da na kraju bude trougao.
Slagati u pleh, premazati belancetom, posuti susamom, pa peći 20-25 min.
Ovaj hrskavi specijalitet dobro bi išao uz soja sos ili neki drugi sos po želji.
Prijatno!
12/05/2025
22h
Da lepota ne mora da bude savršena da bi bila snažna, pokazao je još jedan u nizu događaja koji pomeraju granice – find your Beauty, koji je kompanija dm organizovala 10. maja u Hali 4 Beogradskog sajma.
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
2 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
3 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
4 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
Unuka Snežane Đurišić baku obradovala prelepim vestima: Pevačica jedva dočekala da podeli radost
13/05/2025
43 min
Objava Snežane Đurišić izazvala mnoštvo reakcija
Nataša Kojić u gibanicu stavlja tajni začin: Hrskava i preukusna
13/05/2025
2h
Gibanica Nataše Kojić po receptu majke Olje
Najteži dani Milana Kalinića: Deset noći oka nisam sklopio, borim se sa jezivim mislima, a Sandra...
12/05/2025
10h
Milan Kalinić otvorio je dušu i progovorio o teškom životnom periodu
Suze radosnice na licu Slobode Mićalović: Danas je dan za čuda...
12/05/2025
11h
Objava Slobode Mićalović izaziva najlepše emocije
Komentari (0)