Lifestyle

Novi broj magazina La Cucina Italiana je u prodaji

Očaraće vas novi osvrt na italijansku kuhinju

Novi broj magazina La Cucina Italiana je u prodaji

Da li i vi imate osećaj da januar i februar ove godine nisu ni bili? Da li smo svi zaspali u svojim mikrosvetovima i nismo želeli da izlazimo iz sigurnosti naših pećina, jer smo tu jedino zaštićeni od svih zala kojima smo zasuti. Namerno neću reći – bombardovani. Opet, kad pogledam s druge strane, činilo se kao da proleće nikad neće doći. Kao da sam pre godinu dana sa mladim šefom Nikolom Vučkovićem radio na temi jela od kukuruznog brašna. Vreme. Iako smo uvereni da vladamo njime jer, bože moj, znamo koliko je sati, pojmovi o vremenu nam se razlikuju kao što nam se razlikuje otisak prsta. Ili DNK. Tako je i sa hranom, u ovom slučaju kukuruznim brašnom.

La Cucina Italiana

 

Palenta, kaša siromašnih, koju znamo od detinjstva kao kačamak, puru, mamaljugu ili kulju je danas jelo koje je izborilo svoje mesto na menijima svih restorana. Jednostavno, vreme se promenilo. Da se stare vrednosti vraćaju na velika vrata, potvrdila je i Ivana Dobrnjac, koja nam je otkrila tajne pripreme hleba sa matičnim kvascem. Marina Cvetić je pričala o vremenima kada je upoznala Giannia Masciarellia i kako su nastala vina koja nose njeno ime. 

La Cucina Italiana

 

U ovom broju smo slavili karbonaru, tradicionalnu, ali i tri, moderne, novovremenske. Da se sa italijanskom tradicijom ne valja igrati osetila je TV šefica Najdžela Loson koja se usudila da pasti putaneski promeni ime, a Fiemeta Fada nas uvodi u svet sira. Nastavljajući putovanje po Italiji, vodimo vas u manje poznatije regije – Umbriju, carstvo sočiva, celera, tartufa i strangoci paste, i Bazilikatu gde možete uživati u crvenom patlidžanu, crvenoj ljutoj paprici, čuvenom Matera hlebu dok ispijate najbolji amaro. 

La Cucina Italiana

 

Zatim, tu je maritoci, kolač kojim se odvajkada u Italiji izražavala vernost do kraja života, a posebnu pažnju smo posvetili Uskršnjim poslasticama i čuvenoj Golubici. Vrhunac ipak predstavlja naš kuvar koji je omaž svim nonama i bakama.

La Cucina Italiana

 

Uživajte u proleću, u putovanju kroz Italiju koje smo vam pripremili, u meniju koji smo vam odabrali, Baba kolaču sa naslovne strane i trošite vreme na svoje najvoljenije.

A mi se vidimo opet. U najlepšem magazinu!

Za jedinstveno gastronomsko putovanje kroz Italiju posetite www.lacucinaitaliana.rs, i instagram profil @lacucinaitalianasrbija
 

Komentari (0)

Loading