Lifestyle

Hleb po receptu Mirjane Bobić osvojiće srca vaših ukućana: Preukusan i brzo se spremi, savršen za prazničnu trpezu

Ishrana Mirjane Bobić Mojsilović mešovita je

Hleb po receptu Mirjane Bobić osvojiće srca vaših ukućana: Preukusan i brzo se spremi, savršen za prazničnu trpezu

Ishrana Mirjane Bobić Mojsilović izbalansirana je.

Kao mlađa Mira je važila za jednu od najzgodnijih Beograđanki, a s godinama i zrelošću to se nije mnogo promenilo. Naprotiv, mnogi komentarišu da autorka bestselera izgleda bolje nego ikad, za šta je zasigurno, bar dobrim delom, zaslužan stil života. Poznato je da je Mira gurman, da voli da priprema peciva, torte i kolače, ali je isto tako istina da je vrlo u svemu umerena, što je možda i najvažnije za održavanje dobre kilaže. Ishrana Mirjane Bobić Mojsilović sastoji se balansirano iz uglenih hidrata i proteina, a nije tajna da Mira kada joj se povremeno dogodi da pretera ume da prepozna kada je vreme da povuče ručnu.

Pročitajte: Ćerka Mirjane Bobić Mojsilović se opustila i pokazala previše: Pogledajte kako izgleda pijanka u njenom domu (FOTO)

Instagram

 

Koje su joj omiljene poslastice, kojih kulinarskih veština se drži pa čak i kakvim specijalitetima proteklih meseci dočekuje ćerku Milu i zeta Ivana, Mira rado deli sa pratiocima na "Instagramu", što je bio slučaj i nedavno kada je sve oduševila receptom za hleb iz tiganja, takozvani turski hleb sa semenkama i orasima. Brzina pripreme posebno je važna kod Mirinog hleba, koji se, vrlo je važno reći, ne mesi, a evo kako ona ide i koji su sastojci.

Pročitajte: Medeni mesec ćerke Mirjane Bobić Mojsilović je potpuno drugačiji od svega što smo očekivali (foto)

Instagram

 

 

Sastojci:

* Brašno

* So

* Maslinovo ulje

* Soda Bikarbona

* Semenke

* Orasi

 

Način pripreme: 

Brašno, sodu bikarbonu i so ubaciti u jednu dublju posudu, dobro promešati pa u mešavinu uliti ulje i dobro sjediniti tako da se dobije testo gustine malo gušće od pudinga. U njega dodati semenke i orahe, još jednom promešati pa sve prebaciti u nauljen tiganj na srednoj vatri ugrejan. Kada hleb požuti okrenuti ga na drugu stranu poklopiti i peći dok se ne uhvati korica. Kada je gotovo hleb prebaciti na tanjir, iseći na kriške i poslužiti se.

 

Komentari (0)

Loading