
Recept Biljane Krstić za zdrave punjene paprike isprobaćete već danas: Ukusno, brzo i jeftino za pripremu (FOTO)
Recept Biljane Krstić ukusan je i veoma zdrav

Petar Đorđević
Pevačica neponovljivog glasa koja je proslavila našu etno muziku trudi se da koliko god je to moguće živi u skladu sa prirodom. Pobornik je zdravog načina života, pravilnog izbora hrane i konzumiranja čajeva, a kako kaže nije gurman, pa bi mogla da živi bez mesa, ali bez paprike nikako. Ovo povrće je omiljeno u njenoj kući i do sada od njega nije uspela da napravi samo slatkiš što je i logično budući da je iz krajeva gde se bez nje obrok ne može zamisliti, bilo da je pečena, punjena ili pržena. Stoga, donosimo vam recept Biljane Krstić koji je umetnica predstavila prilikom gostovanja u emisiji "Praktična žena", a reč je o makrobiotičkim punjenim paprikama koje će zasigurno biti omiljeni ručak na vašoj trpezi.
Pročitajte: Gibanicu Tamare Vučić ćete obožavati - Preukusna je, a sprema se za manje od deset minuta (FOTO)

printscreen
Za recept Biljane Krstić potrebni su vam sledeći sastojci:
* kašičica kokosovog ulja
* 500g prosa (biološki)
* sirovi badem (šaka badema)
* 6 paprika babura
* 1 šargarepa
* 2 paradajza
* 1/2 praziluka
* 1 kašika seckanog belog luka
*1 kašičica crnog mlevenog bibera
*veza peršuna
*1 kašičica morske soli
*malo kumina
Priprema:
Proso dobro operite i potopiti da prenoći.
Naseckajte praziluk i beli luk pa ih prodinstajte na kokosovom ulju, zatim dodajte narendanu šargarepu i nju malo prodinstajte. Dodajte proceđeni proso, izdinstajte i dodajte začine: biber, so, kumin i malo naseckanog peršuna. Zatim sipajte 700ml vode i ostavite da vri par minuta. Sklonite sa ringle, poklopite i ostavite tako nekoliko minuta. Očistite papriku za punjenje, pa ih napunite do ¾. Dodajte iseckane bademe, a potom ih zatvorite paradajzom. Poređajte u šerpu i nalijte vodu do pola. Ostavite par minuta da provri na ringli, a zatim poklopite i stavite da se peku u rerni 40 minuta na 220°C.
Uživajte u ručku!
Komentari (0)