Kuhinja jedne prosečne domaćice: Ovde Maša Memedović sprema najukusnije specijalitete FOTO
07/11/2025
37 min
Kuhinja Maše Memedović - praktična i uredna
Autor: Andrea Netović | 28/04/2024
Ata Images/Antonio Ahel
Malo ko zna da je recept Petra Graša za pripremu brancina sa rukolom i paradajz sosom omiljeno jelo njegove bivše izabranice Danijele Martinović, sa kojom je odnos iznenada prekinu nakon više od dve decenije i oženio se 15 godina mlađom Hanom Huljić.
S obzirom na to da se gotovo tri decenije zabavljao sa svojom sugrađankom, koja je veći deo života, kao i on uostalom, provela na primorju, nikoga nije začudilo što su morski specijaliteti dodatak njihovoj trpezi.
Ulaskom u vezu, a potom i brak sa Hanom, ćerkom svog dobrog prijatelja Tončija Huljića, Grašo navike u tom pogledu nije menjao.
I dalje kad god ima malo slobodnog vremena voli da zasuče rukave, kecelju zadene za pojas i u kuhinji sprema jela koje je naučio od oca, dede, prijatelja ugostitelja.
Činjenica da kraj sebe ima muškarca koji se ne stidi da se dohvati oklagije veoma raduje Hanu, koja se, nažalost, sve češće suočava se Petrovom prošlošću i životom koji je vodio kraj Danijele.
Antonio Anhel / Ata images
Iako je ona našla novog partnera, dok su njih dvoje dobili ćerku Albu, svako pojavljivanje u medijima otvara ranu i podseća na nešto što je bilo.
Čak i taj pomenuti recept Petra Graša za pripremu brancina stvar je prošlosti i nekakvog iskustva koje je stekao dok je još bio mladi pevač i kantautor, a za ruku je držao Danijelu.
Posno Grašovo jelo u ovim preduskršnjim danima dobro dođe, a sastojci i priprema su vam u produžetku.
Sastojci:
- 4 fileta brancina (s kožom)
- Vegeta Maestro morska so
- 300 g "chery" paradajza
- 80 g mlade rukule
Za preliv:
- 3 kašičice balzamiko sirćeta
ATA images
Kako Grašo izgleda sa keceljom možete pogledati OVDE.
Priprema:
Operete rukolu, procedite je i stavite na tanjir za posluživanje. Po njoj rasporedite paradajz presečen na pola, a filete brancina isecite tako da dobijete veće komade.
Tiganj ugrejte na srednjoj temperaturi i dodajte nekoliko kapi ulja, pa potom filete brancina stavite na ugrejan tiganj i pecite dok se dobro ne ispeku. Smanjite vatru, okrenite ribu i pecite još oko 2 minuta. Ribu posolite i sklonite sa vatre.
U staklenu činiju stavite "aceto balsamico" (balzamovo sirće), maslinovo ulje, morsku so i bosiljak. Dobro protresite da se sastojci pomešaju i prelijte preko salate. Po salati rasporedite brancine.
Prijatno!
Kuhinja jedne prosečne domaćice: Ovde Maša Memedović sprema najukusnije specijalitete FOTO
07/11/2025
37 min
Kuhinja Maše Memedović - praktična i uredna
Nataša Bekvalac odgovorila Karleuši: Što nije tvoje, nije tvoje
07/11/2025
1h
Nataša Bekvalac odgovorila Karleuši na tvrdnje da je pesma Mama bila namenjena njoj
Ko će da vam da novac, ko će da učini bilo kakvu žrtvu za vas? Za Radu Manojlović porodica je sve
07/11/2025
2h
Poruka Rade Manojlović navela mnoge na razmišljanje
Crvena haljina na crvenom tepihu i savršeni detalji: Niko nije pobedio vreme kao Suzana Mančić FOTO
06/11/2025
14h
Izgled Suzane Mančić na crvenom tepihu ostavlja bez teksta
Komentari (0)