Greška koja uništava kupus salatu - TRIK je u sastojku koji se dodaje na samom kraju
01/05/2024
12 dana
Kupus salata kako se pravi, mislimo da svi znamo
Autor: Andrea Netović | 28/04/2024
Recept Petra Graša za dane posta odlična je alternativa
Malo ko zna da je recept Petra Graša za pripremu brancina sa rukolom i paradajz sosom omiljeno jelo njegove bivše izabranice Danijele Martinović, sa kojom je odnos iznenada prekinu nakon više od dve decenije i oženio se 15 godina mlađom Hanom Huljić.
S obzirom na to da se gotovo tri decenije zabavljao sa svojom sugrađankom, koja je veći deo života, kao i on uostalom, provela na primorju, nikoga nije začudilo što su morski specijaliteti dodatak njihovoj trpezi.
Ulaskom u vezu, a potom i brak sa Hanom, ćerkom svog dobrog prijatelja Tončija Huljića, Grašo navike u tom pogledu nije menjao.
I dalje kad god ima malo slobodnog vremena voli da zasuče rukave, kecelju zadene za pojas i u kuhinji sprema jela koje je naučio od oca, dede, prijatelja ugostitelja.
Činjenica da kraj sebe ima muškarca koji se ne stidi da se dohvati oklagije veoma raduje Hanu, koja se, nažalost, sve češće suočava se Petrovom prošlošću i životom koji je vodio kraj Danijele.
Iako je ona našla novog partnera, dok su njih dvoje dobili ćerku Albu, svako pojavljivanje u medijima otvara ranu i podseća na nešto što je bilo.
Čak i taj pomenuti recept Petra Graša za pripremu brancina stvar je prošlosti i nekakvog iskustva koje je stekao dok je još bio mladi pevač i kantautor, a za ruku je držao Danijelu.
Posno Grašovo jelo u ovim preduskršnjim danima dobro dođe, a sastojci i priprema su vam u produžetku.
Sastojci:
- 4 fileta brancina (s kožom)
- Vegeta Maestro morska so
- 300 g "chery" paradajza
- 80 g mlade rukule
Za preliv:
- 3 kašičice balzamiko sirćeta
Kako Grašo izgleda sa keceljom možete pogledati OVDE.
Priprema:
Operete rukolu, procedite je i stavite na tanjir za posluživanje. Po njoj rasporedite paradajz presečen na pola, a filete brancina isecite tako da dobijete veće komade.
Tiganj ugrejte na srednjoj temperaturi i dodajte nekoliko kapi ulja, pa potom filete brancina stavite na ugrejan tiganj i pecite dok se dobro ne ispeku. Smanjite vatru, okrenite ribu i pecite još oko 2 minuta. Ribu posolite i sklonite sa vatre.
U staklenu činiju stavite "aceto balsamico" (balzamovo sirće), maslinovo ulje, morsku so i bosiljak. Dobro protresite da se sastojci pomešaju i prelijte preko salate. Po salati rasporedite brancine.
Prijatno!
Greška koja uništava kupus salatu - TRIK je u sastojku koji se dodaje na samom kraju
01/05/2024
12 dana
Kupus salata kako se pravi, mislimo da svi znamo
U prodaji: Novi, prolećni, broj magazina La Cucina & Vino
03/04/2024
40 dana
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije
Una Čolić napustila Srbiju i nije sama - Svi sa strepnjom čekaju Čolin komentar (FOTO)
13/05/2024
1h
Dečko Une Čolić više nije tajna
Dr. Oetker ukusi koje volimo u novom izdanju
14/05/2024
19h
Dr. Oetker ovsene kaše već su dobro poznat proizvod koji je mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu
Nelly čokolade, božanstveno iskustvo koje ćete zauvek pamtiti
13/05/2024
6h
Uživanje u božanstvenim ukusima belgijske mlečne čokolade postalo je svakodnevnica porodica širom sveta, zahvaljujući fabrici čokolade Nelly.
Komentari (0)