Gastro

Za vitko telo: Proteinski obroci sa tartufima spremni za samo 30 minuta (RECEPT)

Za vitko telo: Proteinski obroci sa tartufima spremni za samo 30 minuta (RECEPT)

story

Ove pečurke spadaju u red vrlo cenjenih namirnica. Retke su, skupe i smatraju se i afrodizijakom. Predstavljamo vam dva jednostavna jela koja će oduševiti i najprobirljivije gurmane...

RIŽOTO S PARMEZANOM I GLJIVAMA
Za 4 osobe
PRIPREMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

• 50 g crnih tartufa
• 100 ml belog vina
• 4 čena belog luka
• 1 glavica crnog luka
• 10 ml maslinovog ulja
• 300 g pirinča
• 100 g rendanog parmezana
• 400 ml pilećeg bujona
• so
• biber

PRIPEMA:

Na dno šerpe sipajte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan crni luk, a zatim i pirinač. Prelijte vinom i dinstajte par minuta. Rižotu potom dodajte pileći bujon, beli luk, so i biber po želji. Mešajte dok tečnost ne ispari, a potom jelo poslužite sa rendanim parmezanom i tartufima.

Drugi interesantan recept pogledajte na narednoj strani...

TARTAR BIFTEK SA TARTUFIMA

Za 4 osobe:

PRIPREMA: 30 minuta

SASTOJCI:

• 300 g govedine
• 200 ml piva
• 1 kašičica morske soli
• 20 ml maslinovog ulja
• 40 g crnih tartufa
• biber
• veza peršuna
• maslac

PRIPREMA:

Isecite govedinu na tanke trake i poređajte je u posudu. Preko nje pospite pivo i ostavite da se marinira. Pet minuta kasnije meso izvadite, osušite i isecite što sitnije. Začinite biberom i morskom solju, promešajte, a potom prelijte maslinovim uljem. Tartar biftek poslužite na tostu sa malo maslaca, crnim tartufima i dekorišite peršunom.