Gastro

SECONDO PIATTO U KUĆNOJ VARIJANTI: Romantični duh Italije u vašoj kuhinji (recepti)

SECONDO PIATTO U KUĆNOJ VARIJANTI: Romantični duh Italije u vašoj kuhinji (recepti)

story

Nisu samo paste i pice tipični mediteranski specijaliteti. Predstavljamo vam dva glavna jela napravljena sa sušenim paradajzom, izvanredno ukusnim dodatkom za kuvanje u koji su Italijani zaljubljeni...

CRNI RIŽOTO S HOBOTNICOM

Za 2 osobe:

PRIPREMA: 50 MINUTA

SASTOJCI:

- 1 pakovanje rižota

- Mastilo hobotnice

- 350 g hobotnice

- 50 ml maslinovog ulja

- 50 ml belog vina

- 50 ml vode

- 3 čena belog luka

- 1 oljušteni paradajz, isečen na kockice

- tegla sušenog paradajza u maslinovom  ulju

- so

- biber

PRIPREMA:

Pirinač s malo soli stavite u lonac kipuće vode i kuvajte oko 25 minuta. U zasebnom tiganju, premazanom maslinovim uljem propržite sitno naseckani beli luk, komade paradajza, kao i sušenog paradajza i komade hobotnice. Posolite i pobiberite po ukusu, a nakon 15 minuta dolijte belo vino i vodu i ostavite da se kuva još pola sata. Za sam kraj procedite testeninu, pomešajte je sa dobijenim sosom i ukrasite sušenim paradajzom, limunom, spanaćem, a po želji feta sirom, ili majonezom.

Na narednoj strani pogledajte recept za punjene grudi sa italijanskim prelivom...

PUNJENE PILEĆE GRUDI SA ITALIJANSKIM PRELIVOM

Za 4 osobe:

PRIPEMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

- 480 g pilećih grudi, bez kostiju i kože

- 1/2 tegle sušenog paradajza u ulju

- 4 kriške mocarele

- 100 g spanaća

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika senfa

- 1 kašika limunovog soka

- 100 g brokolija

- 100 g graška

PRIPREMA:

Promešajte senf, limunov sok, maslinovo ulje, šećer, so i biber po želji, pa dobijenom smesom premažite pileće grudi isečene na filete. Položite ih na pleh, a potom napunite sušenim paradajzom, mocarelom i spanaćem. Filete uvijte u rolat, a potom zatvorite čačkalicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada su pečeni, poslužite ih sa brokolijem i graškom.