Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
23h
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Autor: Tamara Roksandić | 23/10/2019
Morska riba losos vrlo je ukusna i lako se priprema, a sadrži veliku količinu omega 3 masnih kiselina i obiluje vitaminima i mineralima, te je korist organizma od nje višestruka. Predstavljamo vam specijalitete kojima ćete osetiti pravu eksploziju ukusa...
FILETI LOSOSA S LIMUNOM I MEDOM
Za 2 osobe
PRIPREMA: 15 MINUTA
SASTOJCI:
2 očišćena fileta lososa po 250 g
4 kašike maslinovog ulja
4 kašike soja sosa
3 čena belog luka
10 grančica ruzmarina
2 kašike limunovog soka
kašika aleve paprike
150 g meda
so
biber
PRIPREMA:
Pomešajte med, soja sos, limunov sok i alevu papriku. Filete lososa začinite solju i biberom po želji i pržite u prethodno nauljenom tiganju šest minuta svaku stranu. Kada dobije crveno-braon boju, izvadite ga iz tiganja i dodajte preostalo ulje. U njemu prodinstajte beli luk, a zatim mu dodajte mešavinu s medom. Vratite losos u tiganj i ostavite da se krčka par minuta. Poslužite ga s ruzmarinom i kriškama limuna.
Na narednoj strani pročitajte još jedan ukusan recept sa lososom...
LOSOS S KROMPIROM I ŠAMPINJONIMA
Za 2 osobe
PRIPREMA: 30 MINUTA
SASTOJCI:
450 g fileta lososa
450 g krompira
2 čena belog luka
kašika sušenog ruzmarina
kašičica majčine dušice
kašičica mirođije
50 ml maslinovog ulja
100 g šampinjona
2 kašike majoneza
so
biber
PRIPREMA:
Krompir oljuštite i isecite na listiće. Pomešajte ga s maslinovim uljem, malo soli i začinima pa ravnomerno rasporedite po plehu. Između svakog stavite beli luk, krupno sečen. Prelijte šoljom vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ga dok ne dobije zlatnu koru, zatim izvadite i preko njega stavite losos, premažite majonezom i začinite solju i mirođijom. Vratite u rernu i pecite na istoj temeperaturi još 10 minuta. U međuvremenu, na malo ulja propržite sitno iseckane šampinjone, pa ih pre služenja pospite po ribi. Jelo ukrasite kriškama limuna i listićima neke salate.
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
23h
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
1 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
4 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Ceca javno podržala Slavicu Ćukteraš koja vodi životnu bitku: Budi hrabra, uz tebe sam!
24/04/2024
44 min
Ceca ohrabrila Slavicu Ćukteraš
Zorica je majka, ali Brena! Filip Živojinović gestom otkrio šta misli o maćehi, ona prolila suze
23/04/2024
11h
Filip Živojinović o Lepoj Breni ima jasan stav
Radi 3 posla da zaradi za porodicu, a na ovo troši basnoslovnu sumu: Najveći porok Goce Tržan
23/04/2024
14h
Goca Tržan novac troši na ovo
3 godine je čekala ovaj dan! Suzana Jovanović objavila najlepše vesti, svi čestitaju (FOTO)
23/04/2024
15h
Suzana Jovanović podelila lepe vesti