Lepota

Penelope Kruz otkriva tajni recept za lepotu i vrlo je jednostavan!

Penelope Kruz otkriva tajni recept za lepotu i vrlo je jednostavan!

Jedna od najlepših i najnegovanijih žena na svetu, Penelope Kruz, kaže da svoj izgled umnogome duguje genetici, ali i zdravim navikama. Ostavila je cigarete, uzdržava se od alkohola, kvalitetno se hrani i dovoljno spava

Čuvena holivudska glumica Penelope Kruz tajni recept za lepotu koja traje, otkrila je u nedavnom intervjuu za jedan poznati američki magazin.

Penelope smatraju najlepšom holivudskom glumicom. Priznaćete, sa 46 godina izgleda kako na samom početku svoje karijere.

Kaže je da joj je neprijatno kada je oslovljavaju sa lepoticom, te da ne voli da svojim izgledom privlači pažnju.

- Nelagodno mi je. O sebi ne razmišljam kao o lepotici. Tokom odrastanja nisam imala previše samopouzdanja oko izgleda, i to mi nikada nije bilo u prvom planu. Ne bih nikada menjala kako se osećam danas s onim kako sam se osećala u dvadesetim. Bilo je dosta nesigurnosti za koje sam tek kasnije shvatila koliko su nebitne - rekla glumica je za "Red" i dodala kako voli i ceni komplimente, ali samo ako dolaze od njene dece jer zna da su iskrena.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Još jednom dokazala da je prava diva: Penelope Kruz zablistala na crvenom tepihu!

Mogla je da postane frizerka

Kako kaže, za lepotu je najvažnije biti prirodan, ali je otkrila i još nekoliko životnih rutina koje su joj pomogle da očuva svoj izgled.

- Svoj izgled dugujem genetici, a trikove o negovanju i šminkanju naučila sam naučila sam još kao dete jer su moji roditelji bili vlasnici kozmetičkog salona - istakla je glumica.

- Gledala sam kako su izgledale žene koje su ulazile u salon, a kako su iz njega izlazile. Nova frizura, sređeni nokti ili šminka učinili su da se osećaju ponosnije - dodala je Penelope i istakla da je još kao mala naučila nekoliko veština i da je verovatno mogla imati sjajnu karijeru kao frizerka.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Penelope Kruz ne govori često o privatnom životu, ali zbog ovoga je napravila presedan

Potrebno mi je vreme samo za sebe!

Ipak, život ju je odveo u glumačke vode.

Iza sebe ima neke od najupečatljivijih rola u istoriji kinematografije, a ovenčana je i Oskarom za ulogu u filmu "Viki, Kristina, Barselona".

Živi u srećnom braku sa glumcem Havijerom Bardemom sa kojim ima dvoje dece - dečaka Lea (9) i ćerku Lunu (6).

Penelope ističe kako joj je pored toga što je majka i supruga, jako važno da pronađe vreme za sebe.

- Stalno moram da se podsećam kako mi je potrebno to vreme samo za sebe. To nije nešto što dolazi prirodno. Naprotiv, stalno ima tendenciju ka suprotnom, ali radim na tome!

Iako možda još uvek nije savladala kako da odvoji kvalitetno vreme samo za sebe, ipak postoje tri životne lekcije koje su na listi čuvene glumice - strast, odlučnost i postavljanje jasnih granica.

- Dobar osećaj nije u dobroj frizuri ili kada ste dobro našminkani. Treba razmišljati o tome da ste zdravi, snažni, da se osećate negovano i da dajete telu i umu ono što je potrebno. Za mene je veoma važno da se dobro i zdravo hranim - rekla je glumica za pomenuti magazin.

PROČITAJTE: Penelope Kruz u haljini koja ostavlja bez daha!

Dovoljno sna za životni balans

A šta se ne dovodi u pitanje u njenim životnim navikama?

- Spavanje. Ako mogu da odspavam najmanje sedam sati, biću dobro - kaže Kruzova.

- U suprotnom mogu da izgubim fokus, mogu da budem neraspoložena. To je jedna od najtežih stvari kada imate decu. Morate se probuditi ranije. Ako mi se ponudi da biram između noćnog izlaska ili odlaska u krevet, ja ću izabrati ovo drugo. Spavanje uvek pobeđuje - kaže kroz smeh glumica i otkriva šta joj je dogodilo na jednom partiju upriličenom povodom dodele Oskara.

- Bila sam na Osearijevoj oskarovskoj žurci. Bilo je zaista sjajno i videla sam puno prijatelja. A onda sam rekla sebi - Jao, dva sata je ujutru, a ja sam još uvek ovde! Ipak, tako nešto se dešava jednom u dve godine.

U intervjuu je otkrila da je ranije pušila sedam do osam cigareta dnevno. Jednom prilikom je prestala i primetila ogromnu razliku na svojoj koži, te odlučila da zauvek ostavi cigarete.

Takođe, dodala je da se uzdržava od alkohola, kao i da se njena ishrana se sastoji od puno voća, povrća i kvalitetnih proteina.

- Trudim se da izbegavam mleko i šećer i ne mogu da jedem gluten, jer imam veliku netoleranciju - rekla je glumica i dodala:

- Sada pijem minimum litar vode dnevno što ranije nisam radila.

PROČITAJTE: Zanosna Penelope Kruz bez trunke šminke izgleda čak i mlađe (foto)

Komentari (0)

Loading