Lepota

Ivana Temelkovski beauty reporter: Letnji make-up trendovi

Autor: | 23/08/2020

Ivana Temelkovski beauty reporter: Letnji make-up trendovi

Make-up trendovi koji su ovog leta aktuelni su pravo osveženje, ali i radost za one koji se ne libe da eksperimentišu s bojama

Make-up trendovi za ovo doba godine predlažu da akcenat stavimo na preplanulo lice, promenimo uobičajeni način šminkanja i probamo s eksperimentisanjem. Kako da zablistamo a ne preteramo i na koji način da skinemo tragove proizvoda, savetuje nas stručna sagovornica.

Ivana Temelkovski Makeup Artist; Foto Instagram

Leto je rezervisano za boje i eksperimentisanja kada je šminkanje u pitanju, na početku razgovora za naš magazin ističe naša stručna sagovornica, poznati „make-up“ artist Ivana Temelkovski. Aktuelne su pastelne boje, pogotovo roze, lila i mint. Uz preplanuo ten lepo idu jarke boje senki, a za hrabrije tu su i neon nijanse.

Make-up trendovi - Jarke boje u fokusu

 

– Dopadaju mi se i ajlajneri u boji, koji su i dalje u trendu. Jako rumenilo jedan je od vodećih trendova ove sezone i glasam za njega. Naročito mi se dopadaju ružičaste i rozikaste nijanse. Ukoliko se opredelite za jače rumenilo, savet je da ono zahvata veći deo obraza nego što je to do sada bio slučaj, ali da bude fino "ublendano", odnosno umešano. 

- Možete koristiti istu nijansu na očima ili na usnama. Jarkim bojama trebalo bi da se akcentuju ili oči ili usne. Uz jaku senku preporuka je da ostatak šminke bude u neutralnijim nijansama, dok je uz jarku boju karmina dovoljno naneti maskaru, eventualno ajlajner – kaže omiljena šminkerka poznatih ličnosti.

Ona dodaje da je u trendu i monohromatski "look" koji podrazumeva istu nijansu na obrazima, očima i usnama. "U tom slučaju poigrajte se teksturama, recimo rumenilo i senka neka budu mat, a usne sjajne", savetuje Temelkovski.

Make-up trendovi - Podloga u skladu s prilikama

 

Za visoke temperature uvek su bolje rešenje laganiji puderi, BB i CC kreme. Kada je tekstura u pitanju, kamene pudere mogu koristiti osobe s masnijom kožom, ali ne treba preterivati u količini, ističe naša sagovornica.

– Volim BB i CC kreme. Lepo ujednačavaju ten, lagane su i deluju prirodno na licu, a ujedno neguju kožu i često imaju SPF faktor. Devojkama koje nemaju većih problema s kožom preporučujem da ih koriste i za večernje izlaske, a manje nepravilnosti da koriguju korektorom – kaže talentovana Beograđanka.

Ukrasite oči 

Veštačke trepavice za jednokratnu upotrebu pružaju mnogo mogućnosti za kreiranje različitih “make-up” izgleda i dobri su saveznici u radu. "Volim da ih koristim. Što se tiče liftinga trepavica, viđala sam devojke kojima to zaista lepo stoji", kaže Ivana i dodaje da su šljokice uvek u trendu.

– Najviše se koriste u periodu oko Nove godine, ali mogu da izgledaju vrlo lepo i u letnjim izlascima. Daju posebnu dimenziju oku. Samo treba biti oprezan pri nanošenju i količini kako bi se izbegao neuredan izgled. Vodootporne maskare su dobro rešenje za visoke temperature i za osobe kojima se maskara preslikava na donje i gornje kapke. Najbolje ih je skidati proizvodima koji su za to predviđeni. Nikako ne treba trljati, već lagano preći preko očiju i pustiti da se maskara “otopi”, onda skidanje ide mnogo lakše.

Nega pre svega

– Smatram da je skidanje šminke, kao i maskare, stvar higijene, odnosno nehigijene. Samo na lepoj, čistoj i hidriranoj koži šminka može da izgleda dobro. Zato je neophodno svako veče ukloniti sve tragove šminke, očistiti lice i naneti neki proizvod za hidrataciju. "Nega pre svega", moj je moto.

Savet plus: Mineralna, odnosno termalna voda za lice u spreju, pored toga što osvežava i hidrira kožu, fiksira šminku i produžava njeno trajanje na licu.

 

Komentari (0)

Loading