Lepota

Vizažista Jovana otkriva 5 jednostavnih koraka kako da nanesete crveni karmin

U današnje vreme, crveni karmin je ultimativni favorit i sve dame ga obožavaju. U prošlom veku smatrao se obelžjem veštica, a sada je simbol moći, seksepila i samopouzdanja. On je tajno oružje koje nam podiže samopouzdanje i daje hrabrost da budemo ono što jesmo i da budemo primećene...

Vizažista Jovana otkriva 5 jednostavnih koraka kako da nanesete crveni karmin
Prof. šminker Jovana Radovanović queenjmakeup

Većina žena danas obožava da nosi crveni karmin, ali ga neke često i izbegavaju jer se boje kako će izgledati. Zbog toga danas pričamo o tome kako da izaberete pravi ruž i kako bez muke da ga nanesete. 

Prva stvar koju treba da znate jeste, da za svakog postoji prava nijansa crvenog karmina, samo je treba pronaći.

Kako to učiniti? 

Uglavnom je najbolje izabrati crveni karmin prema vašem podtonu kože. 

Ako imate topao podton kože, vama će stajati crveni karmini koji vuku na toplo ili na narandžasto. Ako imate hladan podton, vama će pristajati crveni karmini koji vuku na hladno ili na ljubičasto. 

Jovana Radovanović Make-up Artist

 

A ako pak imate neutralni podton kože, onda možete nositi i jedne i druge. 

Druga stvar koju treba da znate jeste da je jako bitno da uokvirite usne olovkom. Olovka će sprečiti razlivanje karmina. Takođe, olovkom ćete mnogo lakše i brže iscrtati usne kako bi vam nanošenje karmina posle bilo što lakše. 

Jovana Radovanović Make-up Artist

 

Treća stvar koju treba da znate jeste to da na suvim, ispucalim usnama nijedan karmin ne izgleda lepo. Jako je bitno uraditi dobar piling usana pre samog šminkanja. Takođe, neophodno je naneti i dobar balzam koji će vam nahraniti i hidrirati usne. 

Vizažista Jovana savetuje: Novogodišnji make-up  za kućne žurke

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana 👑 (@queenjmakeup)

Četvrta stvar - ispravka!

Ukoliko ste negde lagano prešli karminom željenu liniju usana, to s lakoćom možete ispraviti. Sve što treba da uradite jeste da tankom i pljosnatom četkicom uz malo pudera pređete preko tog dela usana gde ste slučajno naneli više karmina. 

I za kraj, jeste dobra završnica. Kada je crveni karmin u pitanju uvek je dobro izabrati da bude mat. Neće se razlivati, biće dugotrajniji i nećete previše brinuti kako izgleda jer se neće pomerati. I uvek će izgledati dobro samo sa malim popravljanjem nakon jela i pića. 

Vizažista Jovana otkriva: Kako najlakše odabrati pravi tečni puder?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana 👑 (@queenjmakeup)

Komentari (0)

Loading