Lepota

Domaća maska za lice od dva sastojka: Pravi se jednostavno, a prirodan je fejslifting

Domaća maska za zatezanje kože pravi se lako i jednostavno

Domaća maska za lice od dva sastojka: Pravi se jednostavno, a prirodan je fejslifting

Antonika Chanel/Unsplash

Pravilna nega lica je od izuzetne važnosti za lepotu žene u svim životnim dobima. Tonici, kreme i maske za lice su nezaobilazni deo bjuti rutine. Domaća maska za zatezanje kože pravi se lako i jednostavno i možete je koristiti svakog dana. 

Domaća maska za lice od jaja i limuna ne košta mnogo, a ima višestruke pozitivne efekte za kožu. Nije novost da sastojci iz kuhinje mogu da koriste u službi lepote. Jaja su prva na listi, jer su bogata proteinima, sužavaju pore, ali i regenerišu kožu.

Pročitajte: Najveća greška koju pravimo kad peremo kosu - Zato je suva i lomljiva, a dovoljno je da uradimo samo jednu stvar

Jaja mogu da budu korisna u borbi protiv bubuljica zbog enzima lizozima koji sadrže, a koji deluje na bakterije koje prouzrokuju akne.

Pored toga, bogata su kalijumom i magnezijumom koji hrane i hidriraju kožu, što usporava starenje i čini da ten bude blistav.

Pročitajte: Ovakve obrve nose samo provincijalke - Kozmetičari tvrde da je ovo potpuni antitrend

Još jedna prednost ove namirnice je što se u njoj nalazi i riboflavin koji je zadužen za izbacivanje toksina i slobodnih radikala koji oštećuju ćelije kože. Jaja sadrže i kolagen i vitamin A koji su pravi saveznici lepote.

Domaća maska za lice od belanca i limuna

Umutite jedno belance dok ne dobijete penu. Dodajte sok od pola limuna, dobro izmešajte i nanesite masku na lice i ostavite da stoji 30 minuta. Nakon toga masku isperite toplom vodom, a potom nanesite hidratantnu kremu ili kremu protiv bora.

Ova maska deluje kao prirodni fejslifting jer zateže kožu i blago je podiže. Ujedno, ova dva sastojka u kombinaciji  deluju protiv viška sebuma i tako čisti kožu.

Komentari (0)

Loading