Lepota

Apsolutni hit u svetu: Tretmani za podmlađivanje kiseonikom

Apsolutni hit u svetu: Tretmani za podmlađivanje kiseonikom

story

Tretmani za podmlađivanje kiseonikom brišu bore

Zbog sporije cirkulacije u koži, koja neminovno ide s godinama, ćelije ne dobijaju dovoljno ovog dragocenog hemijskog elementa. Zato ne čudi što su tremani lica koji za cilj imaju prodor kioseonika u što dublje slojeve apsolutni hit u svetu

Kako starimo, uz postepeni nedostatkak kiseonika zbog slabe cirkulacije, koža počinje da izgleda starije, a ćelije postaju "gladne" za kiseonikom i sve slabije funkcionišu. U slučaju nedostatka ovog hemijskog elementa u telu počinju da se nakupljaju štetne materije i menja se pH vrednost kože.

PROČITAJTE: Zbogom pomorandžinoj kori: Vreme je za konačni obračun sa celulitom!

Glavni problem kod manjka kiseonika u koži jeste smanjenje proizvodnje kolagena, zbog čega nastaju bore i dolazi do opuštenosti kože. To se dešava već nakon 25. godine, proizvodnja novih ćelija polako opada, pa koža postaje manje elastična i počinje da stari. Zbog svega toga su kozmetički tretmani lica kiseonikom apsolutni hit u svetu, ali i kod nas.

Tretman lica kiseonikom

Specijalnim postupkom ubrizgava se kiseonik u ćelije kože lica, a cilj je najdublji prodor kiseonika u kožu. To je prvi korak za koji je neophodno da dermis bude dobro očišćen kako bi efekt bio bolji. Time se skidaju mrtvi slojevi kože i uklanjaju manje nepravilnosti. Posle toga kiseonik lakše prodire u ćelije. Drugi deo tretmana uključuje vakuum masažu zajedno s ubrizgavanjem kiseonika. Na ovaj način se dodatno podstiče razvoj nove količine kolagena u dermisu. Čvrstoća kože zavisi upravo od kolagena koji se sakuplja u obliku finih isprepletenih vlakana koji povezuju ćelije.

Glavni problem manjka kiseonika u koži jeste smanjenje proizvodnje kolagena zbog čega nastaju bore i opuštenost dermisa

Aktivni sastojci s kiseonikom potom se ubrizgavaju na površinu kože i time se dermis oporavlja, poboljšava se struktura i dobija mladalački sjaj. Na kraju tretmana na lice se nanosi maska s prirodnim sastojcima.

Nečistoća, neprijatelj dermisa

Nečistoće u porama mogu izazvati akne, mitesere i mrlje na licu pa se tretmanom kiseonikom uklanjaju manja površinska oštećenja i nepravilnosti na koži. Ako je dermis čist, kiseonik lakše dolazi do dubljih slojeva kože i time hrani i podmlađuje ćelije kože lica. Tretman poboljšava ten jer kiseonik ubija bakterije koje žive duboko u porama.

PROČITAJTE: Kameron Dijaz dostojanstveno prihvata godine: Starenje je blagoslov i privilegija!

Cilj tretmana

Cilj tretmana je podmlađivanje kože na način da se podstakne metabolizam da sam proizvodi kolagen s kiseonikom. S obzirom na to da ćelije površine kože (epidermis) odumiru svakih 30 dana, menjaju se novim ćelijama. Abrazija služi kako bi se uklonio sloj mrvih ćelija i podstakla obnova kože novim ćelijama. Na taj način koža se čisti od zadržanih nečistoća u porama.

PROČITAJTE: Lepota koja je zaludela predsednika: Male beauty tajne Merilin Monro!

Holivudski hit tretman

Osmišljeni su specijalni uređaji za pomlađivanje kože kiseonikom, čija popularnost među slavnim damama Holivuda stalno raste, pa su ovim tretmanom, između ostalih, oduševljene Viktorija Bekam, Eva Longorija i i Džulija Roberts.

Komentari (0)

Loading