Lifestyle

Zbog ove stvari spavate loše i vrtite se po celu noć, izbacite je odmah iz spavaće sobe

Zbog ove stvari spavate loše i vrtite se po celu noć, izbacite je odmah iz spavaće sobe

Uglavnom razmišljate o šemi boja i dekoru vaše spavaće sobe, a da li ste se ikada zapitali kako bi ona trebala da izgleda.

Prema mišljenju feng-šui stručnjaka, velika greška koju ljudi prave, kada uređuju spavaću sobu je upravo njen dizajn.

Amanda Gibi Piters (Gibby Peters), stručnjak za feng šui, tvrdi da ako imate ogledala na zidu spavaće sobe, ona mogu da utiči na kvalitet vašeg sna.

Objašnjavajući njenu teoriju detaljnije, rekla je da prema principima feng šuija, drevnoj kineskoj nauci o usklađivanju energija, ogledala mogu poremetiti spavanje jer povećavaju energiju.

Amanda je preporučila da testirate teoriju tako što ćete pokriti svoje ogledalo u spavaćoj sobi i tako ga ostaviti nekoliko nedelja, da biste uočili razliku.

Prema feng šui principima, ogledala su moćan alat kada je reč o povećanju osvetljenja i udvostručavanju energije.

Ogledala očigledno povećavaju energiju i usmeravaju je na suprotan način.

Stručnjaci kažu da ne smete postavljati ogledalo nasuprot krevetu, jer će to refektovati energiju i držati vas budnim. Laura Čerano (Cherrano), takođe stručnjak za feng-šui objašnjava kako treba da izgleda spavaća soba kada je delite sa partnerom.

Kada delite krevet sa partnerom, umesto ogledala daleko je bolje da sa svake strane kreveta stavite po jedan noćni stočić sa lampom. Ovo je simbolično stvaranje jednakog prostora za vas i za vašeg partnera.

A kada je položaj kreveta u pitanju, nikako ga nemojte stavljati do samog zida.

- Protok energije i položaj nameštaja zaista može da poboljša san - dodala je Laura. .