Lifestyle

U ovaj mit o brijanju možeš da prestaneš da veruješ

Autor: | 31/10/2017

U ovaj mit o brijanju možeš da prestaneš da veruješ

Uz brijanje vežemo puno mitova, ali jedan je posebno raširen - zbog brijanja dlake nam rastu brže i deblje su u odnosu na pre!

Ipak, mislimo da na to možeš totalno da zaboraviš!

Svejedno je da li si se opredelila za brijanje ili depilaciju, činjenica je da ćemo se mi žene time "sportom" baviti do kraja života. Iako su se u modu vratile dlake i prirodnost (navodno, uživo se to baš ne može lako videti), možemo reći da je uklanjanje istih danas ne samo estetski potez nego i deo lične higijene. U suštini je depilacija, čupanje ovom ili onom metodom, zdraviji i dugotrajniji način uklanjanja dlačica, ali i brijač ima svoje prednosti: super praktičan je za korišćenje, jeftinije je, brže se rešimo dlaka i ne zahteva odlaske u kozmetički salon.

Retke su žene koje brijač uopšte ne koriste, barem za područje pazuha. Ali, ono što nas u mislima uvek muči jest da brijanjem naše dlačice postaju sve sličnije muškim dlakama! Pitamo se, šta je sa tim?

Za besprekornu bikini zonu: Šta morate da znate pre brijanja i depilacije voskom

Jednom davno sve smo imale plavo paperje koje se već nakon nekoliko brijanja pretvorilo u pravu, tamnu dlaku - u ovo veruje jako puno odraslih osoba tj. žena na svetu - nakon svakog brijanja dlaka nam raste brže i postaje deblja. Ali izgleda da ovog puta mama nije bila u pravu kad nam je govorila da zato ne smemo da se brijemo. Kozmetičari i dermatolozi upozoravaju na to da brijanje dlake nema uticaj na njenu folikulu, kao i na to da li će nekome dlake brže ili sporije rasti, biti deblje ili tanje, to je sasvim individualno.

Ali, zašto nam se onda čini da su dlake deblje, gušće i brže dugačke?

Zbog percepcije!

Naime, oštri rez daje osećaj veće i intenzivnije dlake nego što one zaista jesu! Ovo važi za dlake na svim delovima tela, jer zaista svuda po našem telu, one rastu po svom ritmu nezavisno o mestu gde se nalaze - a čisto da vas još dodatno malo razočaramo, isto važi i za dlake nakon depilacije.

Zaključak je da ovaj mit slobodno možete smatrati raskrinkanim!